Grafik Tasarımı Bölümü 2022-2023 Özel Yetenek Giriş Sınavları Devam Ediyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü (GRA) 2022-2023 Özel Yetenek Giriş Sınavları devam ediyor!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü’nde lisans eğitimi almak isteyen aday öğrenciler için özel yetenek giriş sınavları yüz yüze olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi, K Blok’ta (Gelişim Tower) devam ediyor.

Aday öğrenciler ön kayıtlarını https://onkayit.gelisim.edu.tr/On_Kayit_Ozel_Yetenek.aspx adresi üzerinden gerçekleştirdikten sonra sınav ücretlerini ödeyerek belirtilen gün ve saatte sınava girebilirler. Aday öğrenciler TC kimlik numaraları ile “Başvuru Takibi” sayfasını kullanarak yetenek sınavına ilişkin süreçleri takip edebilmektedir. Yabancı uyruklu öğrencilerin işlemleri için Uluslararası Öğrenci Müdürlüğü ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Belge yükleme aşamasında adayların dikkat etmesi gereken hususlar ve sınava ilişkin bilgiler şu şekildedir:

Aday öğrencilerin ön kayıt sistemine belge yüklerken belgelerin dijital kopya veya taranmış biçimde olmasına dikkat etmesi gerekmektedir. Güncel bir vesikalık fotoğrafın kullanılması gereken başvuruda iletişim bilgilerinin de güncel olmasına özen gösterilmelidir. İki oturumdan oluşan yetenek sınavında 35x50 boyuttaki kâğıtlarda çalışılmaktadır. Çalışma esnasında kullanılan tüm malzemeler üniversitemiz tarafından verilirken isteyen adayların kendi malzemelerini getirmeleri mümkündür.

Sınav sonuçlarının açıklanmasına ilişkin bilgiler ise şu şekildedir:

Yetenek sınavını izleyen hafta sınav sonuçları web sayfası üzerinden duyurulmaktadır. Sınav sonucuna göre başarı sağlamış adaylar kayıt hakkı kazanmaktadır.

Aday öğrenciler, herhangi bir soruları veya kayıt ile ilgili sorunları olduğu taktirde "0212 422 70 00" numaralı telefondan "7318-7319" dahili numaralarını tuşlayarak İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı ile iletişime geçebilirler.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1. Lise Diplomasının aslı (Noter onaylı ya da aslı gibidir nüshaları kabul edilmeyecektir)
2. Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Aslı olması koşulu ile)
3. İkametgâh Belgesi (Muhtarlıktan veya e-devlet ‘ten alınabilir)
4. 2 Adet vesikalık fotoğraf Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
5. TYT Sonuç Belgesi
6. Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi
7. Ödeme Planı veya Tahsilat Makbuzu (Muhasebeden veya Bankadan alınacak)
8. 18 yaşından büyük olan öğrenciler mutlaka kendisi gelmeli veya noterden vekâlet verdiği kişiyi yönlendirmelidir. Vekâlet teyidi alındığında aslı daha sonra alınmak koşulu ile vekâlet fotokopisi ile işlem yapılabilecektir. Öğrenci olmadan anne ya da baba kayıt yapamayacaktır.
9. Kesin kayıtlar A Blok, -1. Kat, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılmaktadır.

Özel yetenek sınavı ve Grafik Tasarımı bölümü hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya ve buraya tıklayınız.

Sınava girecek tüm aday öğrencilerimize başarılar dileriz.