Grafik Tasarım Bölümünde Staj Süreci Nasıl İlerliyor?

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Bölümü olarak öğrencilerimizin zorunlu yaz stajı hakkında merak ettiği soruları cevapladık.
Stajıma en erken ne zaman başlayabilirim?
Yaz dönemi stajları bahar yarıyıl final sınavlarının son gününden itibaren başlar.

Stajda devamsızlık yapma hakkımız var mı? Devamsızlık yaptığımızda stajımız geçersiz mi sayılır?
Stajına mazeretsiz olarak en az dokuz iş günü devam etmeyen öğrenci hiç staj yapmamış sayılır.

Devamsızlık yaptığımda staj sürem uzar mı? Sigortam devam eder mi?
Mazeretli/mazeretsiz devamsızlık süresi kadar iş günü staj süresine eklenir. Bu durumda öğrencinin başvurusu üzerine eksik günleri için ek sigorta işlemi yapılır. Öğrencinin veya staj yerinin bu durumu bildirmemesi halinde sorumluluk kendilerine aittir. Belirlenen staj süresini isteğe bağlı olarak uzatan öğrenci için ek sigorta işlemi yapılır. Öğrencinin veya staj yerinin bu durumu bildirmemesi halinde sorumluluk kendilerine aittir.

Stajda bir haftayı kaç iş günü olarak hesaplamamız gerekir?
Staj programlarında bir hafta beş iş günü olarak kabul edilir. Cumartesi günü çalışılan işyerlerinde cumartesi günü de iş günü olarak kabul edilir. Cumartesi çalışılmayan kurumlarda Cumartesi de staja dâhil edilmemelidir.

Staj süremi uzatabilir miyim? Uzatırsam sigortam devam eder mi?
Belirlenen staj süresini isteğe bağlı olarak uzatan öğrenci için ek sigorta işlemi yapılmaz.
Pazar günleri staja dâhil edilmemelidir.

Zorunlu stajımı tamamladım. Başka staj yapmak istediğim bir yer olursa gönüllü staj da yapabilir miyim?
Müfredatında zorunlu stajı olan öğrenciler gönüllü staj yapamaz.

Sigortam varsa ne yapmalıyım?
Formda “başka bir kurumda sigortası var mı?” kısmını “evet” olarak işaretlenmelidir.

Staj bittikten sonra defterimi ne kadar süre içerisinde teslim etmem gerekir?
Eylül’de yeni dönem başlamadan teslim edilmesi gerekmektedir.

Resmi tatillerde çalışmam istenirse çalışabilir miyim?
Resmi ve dini bayram tatilleri iş günü olarak kabul edilmez. Tarihler belirlenirken resmi ve dini tatiller staj gün sayısından çıkarılarak hesaplanmalıdır.

Staj başvuru formumu elden teslim edebilir miyim?
Başvuru formu mail ile gsfstaj@gelisim.edu.tr adresine gönderilmeli ve gönderirken öğrenci numarası ile başlayan xxxxxxxxx@ogr.gelisim.edu.tr uzantılı üniversite mail adresi kullanılır.

Öğrenci mail adresimi bilmiyorum, ne yapmalıyım?
Eğer üniversite mail adresinizi bilmiyorsanız veya şifrenizi unutmuşsanız bilgi almak için buraya tıklayınız.

Staj defterine nereden ulaşabilirim?
Buraya tıklayarak zorunlu yaz stajı defterini indirebilirsiniz.

Staj başvuru formuna nereden ulaşabilirim?
Buraya tıklayarak zorunlu yaz stajı başvuru formunu indirebilirsiniz.

Staj başvuru formunu en geç ne zaman teslim edebilirim?
Başvuru formunun imzalı ve kaşeli bir şekilde en geç staj başlangıç tarihinden 15 gün önce teslim edilmesi gerekir.