Gökkuşağı Koleji Öğretmenleri ile Güzel Sanatlar Fakültesi Tanıtım Etkinliği Düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Gökkuşağı Koleji Öğretmenleri ile Güzel Sanatlar Fakültesi tanıtım etkinliği düzenlendi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 19 Kasım cuma günü Gökkuşağı Koleji öğretmenlerini misafir etti. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin ILICAK AYDINALP, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder PAKER, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı ALBAYRAK, Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Metin KUŞ ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımım bölümünden Öğr. Gör. Minel Kurtuluş, fakülte ve bölümlerine dair güncel bilgiler paylaştı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin ILICAK AYDINALP konuşmasında fakültenin bölümlerinin akademik kadrolarına, öğrenci sayılarına, bilimsel çalışmalarına, sergi, sempozyum, sosyal sorumluluk projeleri ve kazanılan ödüllere yer verdi. Bu kapsamda, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin “öğrenci odaklı” eğitim anlayışı ve bu anlayış doğrultusunda yürütülen yenilikçi çalışmaların içeriği açılırken, üretken öğretim üyesi kadrosunun içinde bulunduğumuz dönem içerisinde tamamladığı çalışmalardan söz etti.

AYDINALP’ın konuşmasının ardından Radyo, Televizyon, Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder PAKER, bölüm hakkında genel bilgilendirmeleri ve akıllara takılabilecek önemli noktalar hakkında açıklamaları içeren konuşmasını gerçekleştirdi. Bölümün geleceği, güncel olarak yapılan çalışmaların yanı sıra, fakülte genelinde verilen ve sadece “monodisipliner işleyişli olmayıp, aynı zamanda iyi/bilinçli birey yetiştirme felsefî dersler” hakkında kısaca bilgi verdi.

Paker’in ardından konuşmasını yapan Gastronomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı ALBAYRAK konuşmasını gerçekleştirdi. Albayrak, bölümün güncel olarak adaylar tarafından oldukça rağbet gördüğünü belirtirken, öğrencilerin gastronomi bölümünden mezun olduklarında nasıl bir donanıma sahip olacağının ipuçlarını verdi. Konuklara aynı zamanda mezunların, mutfağın içinde ya da dışında ne gibi alanlarda çalışabilecekleri, kariyer planlarında, üniversite döneminde fakülte içerisinden seçecekleri derslerin ve çift anadal olanakların nasıl etki edeceği hakkında bilgi verdi.

Gastronomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı ALBAYRAK’ın konuşmasını takiben kürsüye çıkan Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Metin KUŞ, bölüm hakkındaki detayları paylaşmadan önce, güzel sanatlar fakültesi içerisinde bir bölümde okumanın yaygın kanının aksine, önem anlamında, diğer bölümlerinden ayrışmadığını belirtti. Kuş, aynı zamanda, bölüme öğrenci alımlarında uygulanan yetenek sınavının uygulanma biçimi ve zorluk derecesi hakkında da bilgi verdi.

Etkinlik dahilinde son olarak Öğr. Gör. Minel Kurtuluş, Güzel Sanatlar Fakültesi içinde yer alan iç mimarlık bölümleri hakkında bilgi verdi. Kurtuluş, aday öğrencilerin sıklıkla sorduğu konular olan, çizim yeteneği, sektör olanakları üzerinden kendi deneyimlerini paylaştı. Uygulamalı derslerin işleyişi konuklara tanıtılırken, her dönem alınan proje derslerinin işleniş biçimi hakkında detaylar paylaşıldı. Öğr. Gör. Minel Kurtuluş, konuşmasını “Sizleri ve öğrencilerinizi, bölümlerimizde tekrar görmekten mutluluk duyacağız.” sözleri ile sonlandırdı.

Etkinlik, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin ILICAK AYDINALP’ın yüksek lisans programları hakkında verdiği bilgiler ve konuklardan gelen sorulan cevaplanmasıyla son buldu.