Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Önerileriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Gıda Mühendisliğine Giriş kitabı tekrar raflarda!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), dekan yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın editörlüğünü yaptığı “Gıda Mühendisliğine Giriş” kitabının ikinci baskısı yayımlanarak okuyucularıyla yeniden buluştu.

İlk baskısıyla akademik dünyada büyük ilgi gören eser, gıda bilimi ve mühendisliği alanında temel bir kaynak olarak kabul edilmektedir. İkinci baskının hazırlanma sürecinde içerikler güncellenmiş, yeni eklemeler yapılmış ve alanın güncel gelişmeleri kitaba yansıtılmıştır. Kitap, özellikle gıda mühendisliği eğitimi alan öğrenciler, gastronomi uzmanları, diyetisyenler, gıda teknikerleri ve aşçılar için önemli bir başvuru kaynağı olma özelliğini sürdürmektedir.

Doç. Dr. Murat Doğan’ın editörlüğünü üstlendiği kitapta toplam on altı yazar bulunurken kitap toplamda on dört bölümden oluşmaktadır. Doç. Dr. Murat Doğan yalnızca editörlük yapmakla kalmamış, aynı zamanda iki farklı bölümle de kitaba bizzat katkı sağlamıştır. Bu bölümler “Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler” ve “Genel ve Gıda Mikrobiyolojisine Giriş” isimli bölümlerdir. Bu bölümlerde, gıda bilimi ve mühendisliğinin temel kavramları, üretim süreçleri ve gıda güvenliği gibi konular ele alınmaktadır.

Doç. Dr. Murat Doğan, Gıda Mühendisliğine Giriş kitabı hakkında şunları söyledi: “Kitap, gıda bilimi ve mühendisliğinin temel kavramlarının ve uygulamalarının ana özelliklerini açıklamaktadır. Kitabımız kısaca; sağlıklı ve güvenli gıdaların en iyi kalite ve verimlilikte üretimi için gerekli olan temel bilgileri sunmaktadır. Konularının gıda bilimi ve mühendisliğinin temel bilgilerini içermesinin yanında gıda mühendislerinin, gastronomi uzmanlarının, diyetisyenlerin, gıda teknikerlerinin ve aşçıların çalışma alanları ile ilgili olmasıyla bir başucu kitabı niteliğindedir. Ayrıca Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi ve Aşçılık Bölümleri için önemli bir ders kaynağı olacaktır. Ayrıca günümüzde artan gıda güvenliği sorunları, sağlıklı beslenmeye duyulan ilgi ve endüstriyel üretim süreçlerinin gelişimi düşünüldüğünde, kitabın önemi daha da artmaktadır.”

Kitabın ikinci baskısı için Doç. Dr. Murat Doğan’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılarının devamını dileriz!



Haberler

Tüm Haberler