Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları Kitabı Raflarda Yerini Aldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın bölüm yazarı olarak katkı sağladığı kitap raflarda yerini aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın bölüm yazarı olarak katkı sağladığı kitap raflarda yerini aldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan “Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları” adlı kitapta bölüm yazarı olarak yer aldı. İlk baskısı Aralık 2022’de yayımlanan kitabın editörlüğünü ise Öznur Cumhur, Çiğdem Muştu Ceylan ile Veli Ceylan üstlendi. Doç. Dr. Murat Doğan ise kitabın ilk bölümü olan “SU” isimli bölümün yazarlığı üstlendi.
 
Kitap Hakkında:
 
“Gastronomi, özellikle 2010 yılından itibaren Türkiye'de ilgi odağı hâline gelen bir alan olmuştur. Bu alanda hem gıda sektörü hem de eğitim kurumları faaliyetlerini sürdürmektedir. Yiyecek içecek üretiminin ve istihdamın bu denli yoğun olduğu gastronomi alanında, aşçılık becerilerinin yanı sıra gıda kimyası bilgisinin önemi ortaya çıkmıştır. Sağlıklı, besleyici, güvenli ve organoleptik özellikleri yüksek gıdaların hazırlanabilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması için yiyecek içecek üretiminde çalışan bireylerin, gıdaların fiziksel ve kimyasal özelliklerini kavrayabilmesi ayırt edici bir özellik hâline gelmiştir.
 
“Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları” kitabı, alanda gerçekleşen gelişmeler ışığında mutfak uygulamalarında gıda kimyası ilkelerinin anlaşılması ve kullanılması kapsamında hazırlanmıştır. Bu kitapta bulunan bölümlerin, mutfak uygulamaları esnasında yiyecek ve içeceklerin hazırlanması, ürün geliştirmede pratik uygulamalarla birleştirilmesi ve verimliliklerinin en üst düzeyde tutulması için yapılması gerekenlere ışık tutacağı düşünülmektedir. Alanında uzman 13 yazarın bölümleriyle katkı sağladığı bu kitabın araştırmacı, öğrenci ve sektör profesyonellerine temel gıda bilimi ve gıda kimyası konularında rehber niteliği taşıyacağı temenni edilmektedir.”
 
Bölüm yazarlığı için Doç. Dr. Murat Doğan’ı tebrik ederi akademik çalışmalarında başarılar dileriz.



Haberler

Tüm Haberler