Gel İşimi Anlat Etkinlik Dizisinin İlki Görüntü Yönetmeni Uğur İçbak’ın Katılımlarıyla Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümünün düzenlediği ve moderatörlüğünü Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’in üstlendiği “Gel İşimi Anlat” Etkinlikler dizisinin ilki 19 Ekim Salı günü, Görüntü Yönetmeni Uğur İçbak’ın katılımlarıyla “Dünyada ve Türkiye’de Hava Çekimleri” başlıklı söyleşi ile başladı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümünün düzenlediği etkinlikler dizisi “Gel İşimi Anlat”, Tükiye’nin önemli görüntü yönetmenlerinden biri olan Uğur İçbak’ın katılımıyla ve Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’in moderatörlüğüyle başladı.

Öğrencilerimizin sektörün önde gelen temsilcileriyle buluşmaları ve sektör çalışmalarını yakından takip edebilmeleri için düzenlenen “Gel İşimi Anlat”ın ilk etkinliği, 19 Ekim Salı saat 15:30’da İGÜ GSF konferans salonunda gerçekleştirildi. “Gel İşimi Anlat” etkinlik dizisinin ilk gününe katılan görüntü yönetmeni Uğur İçbak, Eşkıya, Av Mevsimi, Organize İşler, Anadolu Kartalları gibi filmlerin görüntü yönetmenliğini yapmış, daha öğrencilik yıllarında 2 Altın Portakal ve bir SİYAD ödülleri alan, üniversitelerde “aydınlatma teknikleri” dersi vermekte olan çok değerli bir isimdir.

Türkiye’nin önemli görüntü yönetmenlerinden biri olan Uğur İçbak’ın konuk olduğu “Gel İşimi Anlat” etkinliği kapsamında “Dünyada ve Türkiye’de Hava Çekimleri” konuşuldu. “Gel İşimi Anlat” etkinliği Rektör Vekili Prof. Dr. Nail Öztaş’ın açılış konuşmasıyla ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalıp’in sunuşuyla başladı. Söyleşinin ilk yarısı Uğur İçbak’ın kariyeri, görüntü yönetmenliği macerası ve sinemaya kişisel bakış açısı temelinde şekillendi. Uğur İçbak, kameralar ve uçaklara olan tutkusunun çocukluk yıllarına dayandığını ve hatta kibrit çöplerinden kamera ve uçak maketleri yaptığını sunumunda dinleyenlerine gösterdi.

Söyleşinin ikinci yarısında ise ülkemizde hava çekimlerinin önde gelen ismi Uğur İçbak tarafından Dünyada ve Türkiye’de görüntü yönetmenliği, drone, helikopter ve uçak çekimleri konusunda sunum yapıldı ve bilgiler aktarıldı. Sayın Uğur İçbak hava çekimlerinin ve aynı zamanda sinemanın deli işi olduğunu belirterek bu meslekte “olmaz”ların ve “yapamaz”ların olmayacağını söyledi. Katılımcılara “ufkunuzu genişletin. Kamera kolu, helikopter, drone ile sınırlı kalmayın. İsterseniz uzaya bile çıkabilirsiniz. Sınır tanımayın” tavsiyesine bulundu. Sayın Uğur İçbak görüntü yönetmenliğini “yönetmenin hayalini gerçekleştirmeye çalışan kişi” olarak ifade etti. Sinemada çekilmemiş açının kalmadığını ve bu nedenle sürekli yeni bir açı, pozisyon arayışında olmak gerektiğini söyledi. Sayın İçbak, Organize İşler filminden bu durumu örneklendirdi ve “Yüzlerce kez yapılmış olan günbatımı sahnesinin açılışını nasıl daha farklı yaparım?” sorusunun yanıtını aradığını söyledi.

Söyleyişinin sonunda kısa bir soru cevap yapıldı ve Sayın Uğur İçbak, öğrencilerimize sinema sektörüne yönelik bazı tavsiyelerde bulundu.

Gerçekleşen keyifli söyleyişinin ardından, Uğur İçbak’a Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp tarafından plaket ve İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler (İİSBF) Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Kaya Koçyiğit tarafından ise çiçek takdimi gerçekleşti.

Sayın Uğur İçbak’a ve tüm konuklarımıza katılımları için teşekkür ederiz.