Geçmiş, Gelecek, Şimdi’den Bir Güzel Haber Daha!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, çektikleri kısa filmler ile festivallerde önemli başarılar elde etmeye devam ediyor.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinden Ferit Doğan’ın senaristliğini ve yönetmenliğini, Berk Köse’nin görüntü yönetmenliğini üstlendiği Geçmiş, Gelecek, Şimdi kısa filmi festival yolculuğunu başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Daha önce Bolivya’da düzenlenen Black Cat Award Uluslararası Film Festivali’nde ve Endonezya’da düzenlenen Kalakari Film Festivali’nde izleyiciyle buluşan Geçmiş, Gelecek, Şimdi, Amerika’da Pensilvanya Üniversitesi tarafından düzenlenen Bifocal Film Festivali’nde, Student Narrative (öğrencilerin çektiği kısa filmler) kategorisinde en iyi kısa film ödülünü almaya hak kazandı. Bu büyük başarının hemen ardından Slovenya’da düzenlenen Student Cuts Film Festival’inde seçki elde eden film, 10-12 Mayıs tarihleri arasında izleyici ile buluştu. Geçmiş, Gelecek, Şimdi’nin son durağı ise Sinekültür Üniversitelerarası Kısa Film Festivali oldu.

Hız Kesmeden Devam Ediyorlar!

Ferit Doğan ve Berk Köse birlikteliğinin bir başka projesi olan Süreç kısa filminde de başarılı bir festival yolculuğu geçiren ikili, ekip olarak çalışmalarına devam ediyorlar. Filmlerin festival yolculuğunda elde ettiği başarılardan mutluluk duyduklarını belirten Doğan, bu başarıların ardından hayallerinin her geçen gün büyüdüğünü ifade etti.

Geçmiş, Gelecek, Şimdi projesinde, travmaların insan zihnine verdiği zararları ön plana koymak istediğini belirten Doğan, filmde yarattığı distopik gelecekte, artık zihinsel bir yolcuğa çıkmanın mümkün hale geldiği bir evren yaratıyor.

Doğan, ekip arkadaşları ile beraber yeni projeler üretmeye ve projelerinin festival yolculuklarını takip etmeye hız kesmeden devam ediyor.

Yeni Proje Yolda!

Geçmiş, Gelecek, Şimdi ve Süreç filmlerinde olduğu gibi yeni filmleri Stendhal’da da birlikteliklerini sürdüren Köse ve Doğan’a ek olarak her filmin ekibinde yer alan aynı sınıftan diğer arkadaşları Buğra Cihan Çakır, Beyza Sude Yüksel ve İsmail Akbal da başarının diğer ortakları olarak öne çıkıyor. Yeni projeleri Stendhal’ı da tamamlayan ekip, filmi festivallerde izleyiciyle buluşturmak için çalışacak.

Tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.