Gazetecilikte Yol Haritası: Nedim Bayhan'dan İGÜ Öğrencilerine İlham Dolu Söyleşi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi, İletişim ve Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Ayten Bengisu Cansever'in koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlik, 11 Aralık Pazartesi günü, K Blok Firnas Oditoryum'da öğrencilerle buluştu. "Haberin Peşinde Sözcü TV Muhabiri Nedim Bayhan ile Gazetecilik Üzerine Söyleşi" başlıklı etkinlik, saat 12.00'de başladı.
Sözcü TV Muhabiri Nedim Bayhan, "Haberin Peşinde Sözcü TV Muhabiri Nedim Bayhan ile Gazetecilik Üzerine Söyleşi" isimli etkinlikte gazetecilik kariyerine dair deneyimlerini ve sektörde başarılı olmanın inceliklerini İGÜ GSF’li öğrencilerle paylaştı.

Gazetecilikte Başarı İçin Anahtarlar

Söyleşiye, kendi eğitim hayatından başlayarak, haber dünyasına adım atma süreçlerini öğrencilerle paylaşan Sayın Nedim Bayhan, çok yönlü bir bakış açısının ve deneyimin önemine vurgu yaptı. Bunun için üç kilit nokta üzerinde durdu:  Kendini Bul, Analiz Et ve Harekete Geç. Otostopla seyahat etmek, bolca kitap okumak gibi farklı ilgi alanları aracılığıyla kişisel gelişime odaklanmanın, gazetecilik kariyerinde kendini bulmak için önemli bir ilk adım olduğunu belirtti.

Bayhan, analiz yeteneğinin, farkındalığın ve ekip çalışmasının gazetecilikteki diğer önemli kilit faktörler olduğunu vurgulayarak, öğrencilere sektöre girişte karşılaşılabilecek zorluklara karşı kararlılık ve azimle hareket etmeleri gerektiğini anlattı. Muhabirlik mesleğini anlatırken kişisel deneyimlerine de değinen Bayhan, zorlu koşullar altında çalışmanın, duyguları kontrol etmenin ve her an habere gitmeye hazır olmanın önemine değindi. Haberciliğin sadece televizyonda iyi görünmek değil, aynı zamanda zorlu ve emek gerektiren bir meslek olduğunu vurguladı. Gündemi takip etmenin yanı sıra tarih, diplomasi gibi konuları bilmek gerektiğini söyledi.

Gazetecilikte fark yaratmanın önemine vurgu yaparak, öğrencilere özgün bakış açıları kazanmalarını, alışılmışın dışında haberler üretmelerini ve görsellikle öne çıkmalarını önerdi. Bayhan, etkinlik boyunca katılımcıların sorularını da içeren etkileşimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, gazetecilik alanında kariyer hedefleyen öğrencilere önemli bilgi ve motivasyon sağladı.

Etkinliğin sonunda, Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever tarafından Sayın Nedim Bayhan'a teşekkür plaketi takdim edildi.

nedim bayhan söyleşisi

SDG Resmi