Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü yeni öğrencilerini bekliyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında yeni öğrencilerimizi aramızda görmeyi bekliyoruz!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz için kısaca bölümümüzü tanıtmak ve merak edilenleri cevaplamak istedik.

1. Uygulama dersleri için öğrenciden herhangi bir ek ücret alınıyor mu?
Uygulama dersleri için gereken ekipman ve malzemeleri üniversitemiz karşılamaktadır. Öğrenciden ek bir ücret alınmamaktadır.

1. Uygulama dersleri için herkesin özel bıçağı oluyor mu?
Mutfaklarımızda her uygulama dersi için gereken çeşitlilikte bıçak bulunmaktadır. Size ait özel bir şef bıçağı olmasını istiyorsanız bıçağınızı kendiniz temin edip yanınızda getirebilirsiniz.

1. Üniversite şef ceketi ve önlüğü yaptırıyor mu?
Birinci sınıfta isteyen tüm öğrencilere şef ceketleri (isminin yazdığı) ücreti karşılığında toplu şeklide yaptırılmaktadır.

1. Uygulama dersleri için yeterli mutfak mevcut mu?
Üniversitemizde farklı yerleşkelerde 3 ana mutfak 1 pastane olmak üzere toplamda 4 adet mutfak bulunmaktadır. Mutfak kapasitelerine göre dersler uygun mutfaklarda işlenmektedir.

1. Staj yapma zorunluluğu var mı?
Yaz dönemlerinde yapılmak üzere 30+30 şeklinde toplamda 60 iş günü zorunlu yaz stajı dersi bulunmaktadır. Stajlar 1. Sınıftan itibaren istenilen yaz döneminde yapılabilir.

1. Üniversitenin burs olanakları nasıl?
Come to Gelişim bursu, AR-GE Teşvik bursu, başarı bursu, kardeş bursu, kurumsal burslar, tercih bursu, mütevelli heyeti bursu, uluslararası Bakalorya destek bursu gibi çeşitli burs imkânları bulunmaktadır.

1. Bölümde yurtdışı imkânı var mı?
Öğrenim ve staj hareketliliği olmak üzere Erasmus+ programlarından faydalanabilirsiniz.

1. Uluslararası geçerli diploma nedir?
Uluslararası bağımsız kuruluşlarca verilen akreditasyon belgeleri, eğitim programının akademik ve alana özgü uluslararası standartları sağladığı anlamına gelmektedir. Aynı zamanda akreditasyon alan bölümler periyodik olarak denetlendiği için kalite standartlarının sürekliliğini de ifade eder. Uluslararası akreditasyona sahip bölümümüzden mezun olan öğrenciler uluslararası geçerli bir diplomaya sahip olmaktadır.

1. Öğrenciliğim devam ederken bursum kesilir mi?
Burslar normal eğitim –öğretim süresince kesilmez. Ancak normal eğitim süresinin aşılması ve bir disiplin cezasının alınması halinde disiplin cezasının kesinleştiği tarihten itibaren geçerli olmak üzere ilgili burslar kesilir.

1. Öğrenci kulübü var mı?
Bölümümüze ait GastroArt öğrenci kulübü vardır. Kulüp aracılığıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

1. Çift Anadal nedir? Hangi bölümlere çift anadal yapabilirim?
Çift ana dal ile aynı anda iki lisans ya da ön lisans bölüm okuyabilir ve ücretsiz ikinci diplomaya sahip olabilirsiniz. Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde yer alan bölümlerde ÇAP imkânı bulunmaktadır. Ancak Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ndeki gibi başarı şartı olan bölümlerde puan şartının sağlanmış olması gerekir.

1. Eğitim dönemi içerisinde seçmeli ders alacak mıyım?
Müfredatta 10 seçmeli ders, 2 sosyal seçmeli ders bulunmaktadır. Teorik ve uygulamalı dersler içerisinden ilgi alanları doğrultusunda seçim yapılabilmektedir.