Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunumuz Melike Okur ile Röportaj Yaptık!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü yeni mezun öğrencimiz Melike Okur ile röportaj yapıldı.

Merhaba, öncelikle bize kendinden biraz bahseder misin?

Merhaba, ben Melike Okur. 23 yaşındayım. İstanbul’da yaşıyorum. İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden mezun oldum. Şu an iş arıyorum ve öğretmenlik için KPSS sınavına hazırlanıp formasyon almayı düşünüyorum. Bu mesleği seçmemin en büyük sebebi ise pastane ve mutfağa olan büyük ilgim.
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü tercih etmendeki temel motivasyon neydi ve bu süreç senin için nasıl işledi?

Benim aşçılık ve yemekle ilgili olan serüvenimin kaynağı çocukluktan gelmektedir. Pastacılık ve mutfağa olan ilgimden dolayı lisede Aşçılık Bölümü'nü tercih ettim. Lise zamanında yaptığım staj ile pastane mutfağına girme şansına sahip oldum ve bu bölüme olan tutkum daha da artış gösterdi. Üniversitede ise bu meslekte ilerleme isteğim, öğrendiklerimi başka öğrencilere de yayma isteğine dönüştü ve hem bu meslekte devam edebilmek hem de öğretmen olabilmek amacı ile İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü okuma kararı aldım.
 
Bu yaz 2. stajını da tamamladın. Staj yapacak olan arkadaşlarına ne gibi tavsiyeler verebilirsin?

Staj yapacak olan arkadaşlarıma tavsiyem, stajlarını yapacakları işletmeyi çok iyi seçmeleri gerektiği. Çünkü işletmenin onlara katacağı bilgi, birikim ve deneyim çok önemli. Mutfağa girdiğinizde şeflerden alabilecekleri tüm bilgileri almaya çalışmaları önemli, çünkü bu bizim için bir fırsat. Son olarak ve en önemlisi ise mutfağa girme imkânı bulduklarında mutfaktaki tüm bölümleri görmeleri ve farklı birimlerde çalışmaları çok büyük bir tecrübe oluyor. Böylelikle her mutfakta ve alanda bilgi sahibi olacaklardır. Staj sürecinde fırsatları en güzel şekilde değerlendirip bolca deneyim kazanmak çok önemli.
 
Artık mezunsun. Sektör deneyimin var mı, öğrencilik dönemlerini nasıl geçirdin? Bundan sonraki hedef ve planlarından bahseder misin?
 
4 yıl bitti ve artık mezun oldum. Öğrencilik hayatımda hocalarım ve okulumun vermiş olduğu imkânlar, kendime katabildiğim bilgi ve birikimim sayesinde kendimi bu meslek ve geleceğim açısından daha hazırlıklı ve özgüvenli hissediyorum.
Bundan sonraki hedefim ise ilk önce nitelikli bir otelde çalışıp daha fazla bilgi ve birikim sahibi olduktan sonra bu meslekteki tecrübelerimi paylaşabilmek için öğretmen olmak. Sonrasında ise kendime ait bir işletme açmak istiyorum.



Haberler

Tüm Haberler