Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mezun Öğrencisi Ayşe Nur Ağaç ile Röportaj Gerçekleştirildi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezun öğrencisi Ayşe Nur Ağaç ile eğitim hayatı ve kariyer hedefleri üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.
Merhabalar Ayşe Nur, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden başarıyla mezun oldun, eğitim süreci senin için nasıl geçti?
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde 4 yıl boyunca eğitim sürecim gayet güzel geçti. Kendime birçok şey katarak bitirdiğimi düşünüyorum. Her okulda olan bazı problemler bizim okulda da tabii ki vardı. Ama şunu da tecrübe edindim, elimizdeki imkânları en güzel şekilde kullanarak güzelleştirmeye çalışmalıyız.
Mezun olduktan sonra kariyerine nasıl yön verdin?
Mezun olduktan sonra pastacılık alanıyla ilgili kurslara katıldım. Daha sonra dil eğitimi almak için kursa kaydoldum, halen devam etmekteyim. Şu an da yabancı dil odaklı çalışmalarıma devam ediyorum.
Bundan sonraki süreçte gerçekleştirmek istediğin hedeflerin neler? Bize bunlardan bahsedebilir misin?
İlk önceliğim dil eğitimimi tamamlamak, ardından açık öğretimden okumaya başladığım ikinci üniversite eğitimimi tamamlamak. Yurt dışı hayalim de var. Fransa’ya gidip oradaki pastacılık sektörünün nasıl ilerlediğini tecrübe etmek ve kendimi bu alanda daha da yetiştirmek istiyorum. Yeterli düzeyde donanım sahibi olduktan sonra kendime ait bir pastane açmak istiyorum.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde okuyan öğrencilere neler tavsiye edersin?
Öğrenmeye açık olmalarını ve yanlış yapmaktan korkmamaları gerektiğini öncelikle belirtmek istiyorum. Çünkü mutfak, deneyerek güzelleşen ve farklı şeylerin ortaya çıkmasına izin verilmesi gereken bir yer. Okurken sadece okulda kalmamalarını, sektörde çalışarak uygulamalı bir şekilde bildiklerini tecrübe etmelerini onlara tavsiye ederim. Tabii ki dil konusunu mezun olmadan halletmeleri iş hayatına atıldıklarında onlar için bir artı değer yaratacaktır.
Bu bölümü İstanbul’da ve İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde okumanın sana ne gibi artı veya eksileri oldu?
İstanbul’da okumamın çok fazla artısı var. Hem çalışma yönünden hem de sosyal içerik olarak insanı geliştiren bir şehir. Konferans, söyleşi ve çeşitli alanlarda programlara katılma imkânı sunduğu için çok şanslı hissedeceklerdir. Okulumun imkânlarından da memnumdum. Ayrıca kaliteli hocalardan eğitim aldığım için çok şanslıyım. Hocalarımız bölümü bizlere her zaman daha çok sevdirdiler. Bu da beni çok mutlu eden faktörlerden biridir. Hepsine çok teşekkür ederim...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...