Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mezun Öğrencisi Ayşe Nur Ağaç ile Röportaj Gerçekleştirildi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezun öğrencisi Ayşe Nur Ağaç ile eğitim hayatı ve kariyer hedefleri üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.
Merhabalar Ayşe Nur, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden başarıyla mezun oldun, eğitim süreci senin için nasıl geçti?

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde 4 yıl boyunca eğitim sürecim gayet güzel geçti. Kendime birçok şey katarak bitirdiğimi düşünüyorum. Her okulda olan bazı problemler bizim okulda da tabii ki vardı. Ama şunu da tecrübe edindim, elimizdeki imkânları en güzel şekilde kullanarak güzelleştirmeye çalışmalıyız.

Mezun olduktan sonra kariyerine nasıl yön verdin?

Mezun olduktan sonra pastacılık alanıyla ilgili kurslara katıldım. Daha sonra dil eğitimi almak için kursa kaydoldum, halen devam etmekteyim. Şu an da yabancı dil odaklı çalışmalarıma devam ediyorum.

Bundan sonraki süreçte gerçekleştirmek istediğin hedeflerin neler? Bize bunlardan bahsedebilir misin?

İlk önceliğim dil eğitimimi tamamlamak, ardından açık öğretimden okumaya başladığım ikinci üniversite eğitimimi tamamlamak. Yurt dışı hayalim de var. Fransa’ya gidip oradaki pastacılık sektörünün nasıl ilerlediğini tecrübe etmek ve kendimi bu alanda daha da yetiştirmek istiyorum. Yeterli düzeyde donanım sahibi olduktan sonra kendime ait bir pastane açmak istiyorum.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde okuyan öğrencilere neler tavsiye edersin?

Öğrenmeye açık olmalarını ve yanlış yapmaktan korkmamaları gerektiğini öncelikle belirtmek istiyorum. Çünkü mutfak, deneyerek güzelleşen ve farklı şeylerin ortaya çıkmasına izin verilmesi gereken bir yer. Okurken sadece okulda kalmamalarını, sektörde çalışarak uygulamalı bir şekilde bildiklerini tecrübe etmelerini onlara tavsiye ederim. Tabii ki dil konusunu mezun olmadan halletmeleri iş hayatına atıldıklarında onlar için bir artı değer yaratacaktır.

Bu bölümü İstanbul’da ve İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde okumanın sana ne gibi artı veya eksileri oldu?

İstanbul’da okumamın çok fazla artısı var. Hem çalışma yönünden hem de sosyal içerik olarak insanı geliştiren bir şehir. Konferans, söyleşi ve çeşitli alanlarda programlara katılma imkânı sunduğu için çok şanslı hissedeceklerdir. Okulumun imkânlarından da memnumdum. Ayrıca kaliteli hocalardan eğitim aldığım için çok şanslıyım. Hocalarımız bölümü bizlere her zaman daha çok sevdirdiler. Bu da beni çok mutlu eden faktörlerden biridir. Hepsine çok teşekkür ederim...