Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlileri EMITT Fuarına Katıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlileri Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 2023”e ziyaretçi olarak katılım sağladı.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlileri Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin, dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan ve bu yıl 26.sı düzenlenen “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 2023”’e ziyaretçi olarak katıldılar. EMITT Fuarının, sektöre yeni iş ve iş birliği olanakları sunduğu için turizm zirvesi konumunda yer aldığı bilinmektedir. Sayesinde bölgede her yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısı artan ve sektörün büyümesine de katkı sağyalan Fuara bu yıl; ülke pavilyonları, tatil yerleri, yaz ve kış turizmi ve outdoor turizmi destinasyonları, sağlık turizmi, gastronomi turizmi,  oteller ve turist merkezleri, tur operatörleri ve acenteler katıldı.

Fuarda Türkiye’den katılım sağlayan illerin kültür ve turizm müdürlükleri ve belediyelerin yer aldığı stantları gezerek, illerin yerel mutfaklarına dair bilgi edinen Çirişoğlu ve Çetin, turizm tanıtımlarında yerel mutfak kültürüne ne kadar yer verildiğini de inceleme fırsatı buldu. Bu kapsamda; İstanbul, Çanakkale, Trabzon, Giresun, Çorum, Balıkesir, Mersin, Nevşehir, Şanlıurfa, Edirne, Isparta ve Antalya gibi illerin stantları ziyaret edildi. Ayrıca Kore, Sırbistan, Bulgaristan, Nepal, Makedonya gibi ülkelerin stantları da ziyaret edilerek gastronomi kültürü hakkında bilgi alındı. Birçok stantta yöresel ürün sunumlarına yer verilen fuarda, ürün çeşitliliğinin de oldukça fazla olduğu dikkati çekti

Fuarda tanıtım ve işbirliklerinin yanında sektörün önde gelen isimlerinin katılımlarıyla konferanslar da düzenlendi. Bu konferanslardan bazıları, “Sektörün Yükselen Güçleri: Eko-Agro-Gastro Turizm, Sürdürülebilir Destinasyon Yönetimi, Sürdürülebilir Turizm Ekseninde Kültürel Miras, Metaverse: Turizm Kaynaklarını Genişleten Deneyim, Seyahat ve Turizm Sektöründe Dijital Pazarlama, Turizm Sektöründe Misafir Deneyiminin Metaverse ile Desteklenmesi” konu başlıkları ile gerçekleştirildi. Bu yıl 12-15 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen fuarın, bir sonraki yıl 7-10 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanıyor.