Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Gastronomi Öğrencileri Kahvenin İzinde!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “Gastronomi Öğrencileri Kahvenin İzinde“ isimli teknik gezi gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “Gastronomi Öğrencileri Kahvenin İzinde“ isimli teknik gezi gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından birinci sınıf öğrencilerine yönelik bir teknik gezi gerçekleştirildi. Gezi ders içi etkinlik kategorisinde olup GMS102 Miksoloji dersi kapsamında düzenlendi. Etkinlik, 23 Mayıs Salı günü saat 09.00’da gerçekleştirildi. Etkinliğe birinci sınıf öğrencileri ile birlikte dersin hocası Öğr. Gör. Çağkan Güner, Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin de katılım sağladı. Etkinliğin konukları ise Barista Akademi Kurucusu Naim Koca ve Barista Akın Parlak’tı.

Teknik gezi kapsamındaki etkinlikte öğrenciler ve öğretim elemanları Barista Akademi’de ağırlandı. Kısa bir söyleşi tadındaki sohbetten sonra kahve ikramı yapıldı, ardından da “Kavurma Atölyesi” gerçekleştirildi. Öğrencilerle karşılıklı soru cevap şeklinde ilerleyen sohbette birçok teknik bilgi de aktarıldı. Konuyla oldukça ilgili olan öğrenciler, baristalara kahve ile ilgili merak ettikleri bütün soruları yönelttiler. Sohbette; kahve türleri, kahve çekirdeklerinin kavrulması, kahve demleme teknikleri, 3. Nesil kahvecilik gibi birçok konu da konuşuldu.
Atölyenin en ilginç kısmı ise koku üzerine gerçekleştirilen sohbetti. Kahve demlemenin püf noktası olarak koku hafızasının öneminden bahsedilirken, toplam 36 adetten oluşan aroma şişeleri öğrencilere tanıtıldı. Bu şişelerde doğadaki farklı aromalar (gül, malt, kauçuk, toprak, bezelye, bitter çikolata, kavrulmuş badem… gibi) bulunmaktadır. Koku hafızasının iyi olması ve bu sayede iyi kahve kokularını ayırt edebilmek için doğadaki birbirinden farklı aromaların tanınmasının önemi üzerinde duruldu. Aromalara olan yoğun ilgi sonrasında kahve demleme aparatları tanıtıldı ve öğrenciler ile hocalara demlenen kahvelerden ikram edildi. Son olarak akademi gezisi yapılarak kavrulma atölyesine geçildi. Atölyede farklı çekirdekler ve kavurma işlemi gösterildikten sonra etkinlik cheesecake fabrika gezisi ile devam etti.

D’oro Cake Firmasının üretim haneleri, malzeme depoları ve sevkiyat depoları gezildi. Asel Group ortağı Ertan Ovalı eşliğinde tün üretim ve dağıtım süreci öğrencilere aktarıldı. Donuk pasta imalatı, depolanması, sevkiyatları, toplu üretim teknikleri gibi konularda söyleşi ve soru cevap yapıldı.

Kahveye ve cheesecake üretimine dair bu eğlenceli ve teknik bilgilerle dolu gezi için öncelikle öğrencilerimizi ağırladıkları için Barista Akademi ve D’oro Cake firmasına teşekkür ederiz! Ayrıca etkinliğe katılım sağlayan öğrencilerimize de teşekkür ederiz!



Haberler

Tüm Haberler