GastroArt Kulübü Bu Dönem Neler Yaptı?

İstanbul Gelişim Üniversitesi, (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü GastroArt Kulübü öğrencileri aktif bir şekilde çalışarak bu dönem birbirinden değişik ve eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü GastroArt Kulübü öğrenciler ve öğretim elemanlarının katkılarıyla bu dönem de aktif bir şekilde çalıştı. Öğrencilerin hem kendilerini sektörde geliştirmeleri hem de eğlenceli vakit geçirmeleri için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Farklı kurumlar tarafından düzenlenen ve farklı mutfak kültürleri hakkında gerçekleştirilen teorik ve uygulamalı çeşitli workshoplara katılmak, yerinde görerek öğrenme için gerçekleştirilen teknik gezilere gitmek, sektörün önde gelenlerinin katıldığı fuar gezilerine katılmak, ünlü şeflerle söyleşiler, yerel lezzet turları gibi pek çok etkinliği gerçekleştirdiler. Kulübün gerçekleştirdiği etkinliklerden bazıları aşağıdaki gibidir.

Türk Mutfağı Açık Ateşte Pişirme Etkinliği

Ayrıca bütün Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri ile Aşçılık programının ortak olarak gerçekleştirdiği “Türk Mutfağı Açık Ateşte Pişirme Etkinliği” 25 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirildi. Bu teknik etkinlik sayesinde öğrenciler çeşitli pişirme yöntemlerini görerek öğrendiler ve sosyalleşebilecekleri bir ortam sağlanmış oldu.

Yemek Fotoğrafçılığı Eğitimi

Üniversitemiz kulüplerinden olan Fotoğraf ve Video Kulübü ile GastroArt Kulübü ortak olarak “Yemek Fotoğrafçılığı Eğitimi” etkinliği düzenledi. Bu etkinlik ile gastronomi sektöründe ilgi çeken bir alan olan yemek fotoğrafçılığı üzerine öğrencilere bilgi vermek ve deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla bir eğitim vermek amaçlandı.

Gastrovizyon I

Pandemi döneminde tüm gençliğin özlemini çektiği sinema ortamı yaratılarak gastronomi temalı filmlerin izlendiği ‘Gastrovizyon I’ etkinliği düzenlendi.

Gastronomi Turları

Tüm bunlar dışında kulüp öğrencilerinin kendilerinin düzenlediği ‘Gastroturlar’ da gerçekleştirildi. Bu turlar ile öğrenciler İstanbul’un yerel lezzetlerinin yanı sırı tarihi mekânları da gezerek keyifli vakit geçirdiler.
Bu etkinliklerin dışında sosyal yardım projesi kapsamında Girişimci Sporcular kulübü ile ortak bir sosyal yadım projesi gerçekleştirilerek engelli vatandaşlar için ikramlıklar yapılmıştır.

Kulüp öğrencilerimize bu kadar aktif çalıştıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz ve yeni dönem için başarılarının devamını diliyoruz!