Film Tasarımı Kulübü Açıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü bünyesinde, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın danışmanlığında kurulan Film Tasarımı Kulübü faaliyetlerine başladı.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü bünyesinde, Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın danışmanlığında, yeni dönemde faaliyetlerine başlayan Film Tasarımı Kulübü’nün amacı, sinemaya bütünlüklü bir şekilde yaklaşarak gösterimler, söyleşiler, sinema geceleri ve etkinlikler düzenlemektir. Üye öğrencilerin sinematik gelişmelerine katkıda bulunmak ve sinemayı temel alan ortak bir paydada buluşmaktır. Bölüm içinden ve dışından ilgili öğrencilerin etkileşimlerini, karşılıklı öğrenmelerini ve gelişmelerini sağlamaktır. Bunun yanında yapılacak etkinlikler ile okulumuzda bir üniversite gençlik ruhu oluşturmak, kulüp içi kültürünü bir gelenek halinde ilerleyen yıllarda kulübü devralacak yeni öğrencilere de aktarmaktır. Halihazırda bölüm ve ortak paydaşlar aracılığıyla devam eden çeşitli etkinlikleri kulüp bünyesinde devam ettirmek, sektör içinden ve dışından güçlü network edinme fırsatını üye öğrencilere sunmaktır.

Hilal Tatar’ın başkan olarak görev aldığı kulüpte, Ahmet Tevhid Kuzu başkan yardımcısı, Oğuzhan Işık sayman, Bedia Zerin Hökenek yazman, Sümeyye Özyurt yönetim kurulu başkanı, Deniz Doğan, Hiranur Gültekin, Çağatay Türkmen denetim kurulu olarak yer almaktadırlar.

Film Tasarımı Kulübü’nün misyonu, sinemanın bir bütün olarak ele alındığı, her aşamasının en ince ayrıntılarına kadar incelendiği, ilk yıllarından bugüne dünyayı aydınlatan sinemanın ışığının paylaşıldığı bir yapı kurmak ve yeni üretimlerle bu yapıya bir köprü inşa etmektir. Birlikte öğrenerek, üreterek ve büyüyerek ilerlemek, yaratıcılığın ön planda olduğu devamlılık esaslı bir süreç kurgulamaktadır.

Kulübün vizyonunda sinemayı bir bütün olarak ele almak, her parçasını tek tek inceleyerek öğrenmek, okulda bölüm olarak devam ettirilen birçok etkinliği tek bir yapıda birleştirmek, bu etkinliklere yenilerini de ekleyerek daha sosyal ve açık bir kulüp haline gelmek, kulüp içi gelenekler oluşturarak ilerleyen yıllarda da var olmayı sürdürecek bir organizasyon inşa etmek, okulumuzun ve bölümümüzün ortak paydaşlarından alınan desteklerle çeşitli etkinlikler düzenlemek bulunmaktadır.

Yeni dönemde bölümde halihazırda devam eden film gösterimleri, söyleşiler ve etkinlikler sürdürülecektir. Sinema geceleri düzenlenecektir. Kulüp olarak Andy Warhol sergisine katılım sağlanacaktır. Yılsonunda ‘Hasat Zamanı’ adında bir film festivali düzenlenecektir.