GSF Dekan V. Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri’nin 10. Toplantısı’na katıldı

12 – 13 Aralık 2019 tarihlerinde Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenen, Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri’nin 10. Toplantısı’na İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan V. Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu katıldı.
Toplantı öncesinde Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Mehmet Özen Sanat Galerisi’nde tüm dekanların ve müdürlerin katılımı ile derece mezunlarının X. Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Düzenlenen mini konser sonrasında toplantıya başlandı. Toplantıda ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Turan Sağer’in başkanlığında tüm dekanlar ve konservatuvar müdürleri fakültelerde mevcut bölümlerin isimleri başta olmak üzere tüm sanat dallarındaki problemleri masaya yatırarak analiz etti ve önerilerde bulundular.

Uluslararası SANAD Kongresi düzenlendi. Bölüm isimlerindeki yapılması gereken değişikliklerin uyumlu ve çağdaş yaklaşımlar ile dünya standartlarına da uyum sağlaması gerektiğine vurgu yapıldı. Açılış konuşmasını Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar yaptı. Ayrıca YÖK Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın konuşmasında kaliteli sanat eğitimine önem verilmesi ve kalitenin arttırılması tartışıldı.

Uluslararası sanad kongresi