Erasmus+ Programı Nedir?

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin faydalanabileceği Erasmus+ imkânlarından faydalanabilirler.
Erasmus+ Programı AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Yurt dışında eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirliklerini desteklemektedir.

Her akademik yıl için başvuru şartlarında farklılıklar olabilmektedir. Bu nedenle güncel şartların, Erasmus Ofisi (Dış İlişkiler Ofis) web sitesinde ilgili yıla yönelik duyurulan ilân metinlerinden takip edilmesi gerekmektedir. Öğrencilerimiz Öğrenim Hareketliliği ve Staj Hareketliliği olmak üzere iki şekilde hareketlilik gerçekleştirebilmektedir.

Öğrenim Hareketliliği

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği ile öğrenciler, bir başka ülkede eğitim ve öğrenim görme fırsatına sahip olur. Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 3 ile 12 ay arasında bir süreyi kapsar. Öğrenim hareketliliği için belirlenen aylık hibe tutarları 27 AB ülkesinin yaşam standartlarına göre belirlenmiştir.
Öğrenim hareketliliği için genel esaslar;
  • Öğrencinin programa katılacağı dönemde en azından ikinci sınıf olması ve mezuniyet öncesi en az 30 AKTS değerinde denkliği yapılabilecek dersin bulunması,
  • Genel not ortalaması (GNO)'nın en az 2.20/4.00 olması
Not:  Hareketliliğe katılacak öğrencilerin eğitim alacağı dönem için 30 AKTS kredisini takip edebilecek ders yükünün olması gerekmektedir.
Başvuru için gerekli belgeler, hareketlilik öncesi ve sonrası yapılması gereken işlemlere ait detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

Staj Hareketliliği

Erasmus+ Öğrenim Hareketliği ile öğrenciler, bir başka ülkede staj yapma ve çalışma deneyim kazanma fırsatına sahip olur.
Tüm öğrencilerimiz Erasmus+ Staj Hareketliliğinden faydalanabilmektedir. Staj Hareketliliği kapsamında yerleştirilecek olan öğrencilerin en az 2 ay, en fazla 12 ay süreyle staj yapma hakları bulunmaktadır. Öğrencilerimiz; işletmeler, eğitim kurumları ve araştırma merkezlerinde stajlarını yapabilir.

Öğrencilerimiz, staj yapmak istedikleri kurumlarla kendileri doğrudan iletişime geçip staj onaylarını aldıktan sonra ilan edilen tarihler arasında Erasmus Koordinatörlüğü’ne başvurularını yaparlar. Başvurular bir sonraki yıl için yapılmaktadır. Son sınıf öğrencileri mezun olduktan sonra da 1 yıl içinde staj yapabilir. Tüm öğrenciler, Erasmus öğrencileri için yapılan İngilizce sınavına girmek zorundadır. Yapılan başvurular, Erasmus komisyonu tarafından değerlendirilir ve sonuçlar ilan edilir. Seçim kriterleri ise %50 ortalama ve %50 yabancı dil şeklindedir.

Öğrencilerimiz program dâhilinde yurtdışında kaldıkları süre için Avrupa Komisyonu’ndan mali destek alırlar. Öğrencilere verilecek olan aylık hibenin miktarı her sene Ulusal Ajans tarafından belirlenerek Uygulama El Kitabı’nda ilan edilir. Verilen hibe karşılıksızdır. Öğrencilerin hareketliliğine yardımcı olmak amaçlı olup, tüm masraflarını karşılamak için değildir.

Staj yeri bulma hususunda yardımcı olmak adına daha önceden Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerin staj yapmış oldukları işletmelere ait bilgiler aşağıda verilmiştir.

Kurum Adı Ülke İrtibat Kişisi E-Posta Adresi Telefon No Adres İnternet Sitesi
Andamabi S.L İspanya Sarah Ganter sarah@ixogrupo 34943327099 Awda. Abandoibarra,
2,48001 Bilbao,
İspanya