Dünyanın Kapıları Resim Yarışmasında Sergi Hakkı Kazanan Arş. Gör. Zeynep Abacı’nın Eserleri Sergilendi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, Arş. Gör. Zeynep Abacı, 2020 yılında düzenlenen, “Dünyanın Kapıları Resim Yarışması”nı kazanarak sergileme hakkı elde ettiği eserlerini, 30 Haziran- 30 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul Concept Galeri’de sergiliyor olacak.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, Arş. Gör. Zeynep Abacı, 2020 yılında düzenlenen, ISTANBUL CONCEPT organizasyonu, Hakan Kürklü Artist Community ve İstanbul Yaratıcı Endüstriler Derneği resim yarışması, “Dünyanın Kapıları / The Doors Of The World” kapsamında kazandığı derece ile eserlerini 30 Haziran - 30 Temmuz 2022 tarihleri arasında sergileme hakkı kazandı.

Konusu “Daha İyi Bir Dünya İçin Sanat Yol Gösterecek” olarak belirlenen ve “yarışmadan çok bir dayanışma hareketi” olması amaçlanan yarışmanın, jürisinde ise, Yalçın Gökçebağ (Ressam), Mahir Güven (Ressam), Bahri Genç (Ressam), Işıl Gönen (Ressam), Işık Gençoğlu (Küratör) ve Hakan Kürklü (Sanat Koordinatörü) yer alıyordu. 2020 yılında düzenlenen ve yarışmayı kazanan sanatçıya, Istanbul Concept Gallery kişisel sergi açılması, seçilen diğer beş sanatçıya da yine Istanbul Concept Gallery‘de karma sergi düzenlenmesi planlanan serginin tarihleri, pandemi sürecindeki gelişmeler nedeni ile 30 Haziran- 30 Temmuz 2022 olarak belirlendi.

Dünyanın Kapıları Resim Yarışması’na şartnameye uygun eser gönderen 149 ressam katıldı. Yarışmada, sergilemeye hak kazanan sanatçılar ise şu şekilde;

Kişisel Sergi Kazananı:
Belit Sak

Karma Sergi Kazananları:
Badem Kocalar
Emine Bıyıklı
Emine Dikici
Esra Kürtür
Göksu Yurtseven
Zeynep Abacı

Arş. Gör. Zeynep Abacı,  birden fazla eseri ile katıldığı serginin açılışı 30 Haziran 2022’de keyifli bir müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşti. Sanata ilgili önemli isimlerin de katıldığı sergide, ressamlar, eserleri hakkında, katılımcılara kısa bilgiler verirken, eserlerin alt metinler hakkında ziyaretçilerin belleklerini zorlayan ipuçları da verdi. Serginin küratörü ise, Istanbul Concept Gallery’i, sosyal mesaj içerikli sergiler düzenleyen, sanatın herkes tarafından erişilebilir ve anlaşılabilir olması konusunda çalışmalar yapan bir merkez olarak kuran, Işık Gençoğlu oldu. Arş. Gör. Zeynep Abacı’nın eserleri, haftanın 6 günü, günde 10 saat açık olan ve randevu sistematiği ile çalışan Istanbul Concept Gallery’de 30 Temmuz 2022 tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya hazır olacak.

Yarışma sonucu sergilemeye hak kazanmış bu eşsiz eserleri için Arş. Gör. Zeynep Abacı’yı tebrik eder, başarılar dileriz.