ICM Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük ve ICM Bölüm Öğrencileri, “Karşılama” Başlıklı Konferans ve Workshop'a Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük ve bölüm öğrencileri Oktay Çakır, Berkay Şahin ve Rümeysa Hilal Tonbul, “Karşılama” başlıklı konferans, şantiye saha ziyareti ve workshopa katılmıştır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük, “Karşılama” başlıklı konferans, şantiye saha ziyareti ve workshopa katılmıştır. Etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, İstanbul Ticaret Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Mimarlık Bölümleri ve Evrenol Mimarlık’ın ortak etkinliği olarak 4-11 Aralık 2021 tarihleri arasında düzenlenmiştir. Mehpare Evrenol’un konuşmacı olarak yer aldığı konferans ve şantiye saha ziyareti 4 Aralık 2021 Cumartesi günü gerçekleşirken, workshop çalışması 4-11 Aralık 2021 tarihleri arasında yürütülmüştür. Etkinliklere İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden Oktay Çakır, Berkay Şahin ve Rümeysa Hilal Tonbul isimli öğrenciler de katılmıştır.

Öğrencilerin workshop kapsamında yaptığı çalışmalardan bazıları:

medicana çalışması

Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük, katılım gösterdiği etkinlikler ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde paylaşmıştır:

“Öğrencilerimize okudukları süreç içerisinde iş dünyası ile bağlantılı olmalarının önemini özellikle vurgularız ve öğrencilerimizin mezun olduktan sonra veya okurken bile piyasaya hazırlıklı olmaları için çalışırız. Bunlar için de bölüm müfredatımızdaki derslerin yapısını piyasa ve akademik hayata göre inşaa ettik. Geçtiğimiz haftalarda Evrenol Mimarlık, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve öğrencilerimizin de katılımı ile gerçekleştirdiğimiz “Karşılama” başlıklı workshop da bunun bir örneği.

Etkinliğin içerisinde öğrencilerimiz hem meslek hayatlarında muhakkak karşılaşacakları şantiye hayatına adım atmış ve süreçleri izlemiş, hem de ofis ortamında çalışma imkanında bulunmuş, ünlü mimar Mehpare Evrenol’un tasarımlarını nasıl gerçeğe dönüştürdüğü ile ilgili olarak konuşmasını dinleme imkanı bulmuşlardır. Güzel olan diğer bir taraf da bu etkinlik çerçevesinde İstanbul Ticaret Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Mimarlık Bölümü ile beraber çalışarak farklı prensipler ile çalışma imkânı elde etmişlerdir.
Öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimler sonucu, 4-11 Aralık tarihleri arasında yapılan bu keyifli ve bir o kadar da öğretici olan çalışmaların yeni yılda da sürekliliğini getirmeyi istiyoruz.”

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük’ü ve bölüm öğrencilerini tebrik eder, akademik başarılarının devamını dileriz.

Karşılama Workshop Konferans