Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’ın Yönettiği “Ressamlar Anlatıyor” Programının Çekimleri Devam Ediyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’ın yönetmenliğini üstlendiği “Ressamlar Anlatıyor” serisi, Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer’in konuk olduğu bölüm ile devam ediyor. Daha önce Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu ve Prof. Dr. Erol Yıldır’ın konuk olduğu program, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin YouTube kanalında yayınlanacak.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’ın yönetmenliğini üstlendiği “Ressamlar Anlatıyor” serisi devam ediyor. Programın birinci bölümünde Grafik Tasarımı Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Erol Yıldır, ikinci bölümde aynı bölümden Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu konuk olarak yer almışlardı. Prof. Dr. Erol Yıldır ve Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun hayatının ve sanatsal çalışmalarının ele alındığı ilk iki bölüm, üniversitenin stüdyosunda, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden oluşan bir ekiple çekildi. Çekimlerde Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker de yer aldı.

Programın üçüncü bölümüne Grafik Tasarımı Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer konuk oldu. Sezer, Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in yönelttiği, hayatı, akademik kariyeri ve sanatsal çalışmalarına yönelik soruları yanıtladı. Aralık ayında, Gelişim Sanat Galerisi’nde açılan “Solo İllüstrasyon Sergisi”ne ve sergide yer alan eserlere dair bilgiler aktardı. Sanatsal faaliyetlere ne şekilde yöneldiği, akademi-sanat ilişkisi, illüstrasyon sanatı gibi konularda sohbet edilen program, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin YouTube kanalında yayınlanacak.

Programın yönetmeni Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, hem röportaj hem sergi çekimlerinde öğrencilerle beraber çalışmanın güzel bir deneyim olduğunu belirtti. Ressamlar Anlatıyor programının devam edeceğini, bu program sayesinde kıymetli eserler veren sanatçıların tanınması ve işlerinin daha çok kişilerce takip edilmesi yolunda bir adım attıklarını ifade etti.

Ressamlar Anlatıyor programını izlemek ve Güzel Sanatlar Fakültesi’ne dair diğer içeriklere erişmek için fakültenin YouTube kanalını takip edebilirsiniz.