Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar ve Ekibi, Kaligrafi Sanatçısı Serdar Kipdemir ile Röpotaj Çekimi Gerçekleştirdi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, bölüm öğrencilerinden oluşan ekibiyle beraber kaligrafi sanatçısı ve akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Serdar Kipdemir ile röportaj çekimi gerçekleştirdi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema bölümü Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, sanatçılarla gerçekleştirdiği video serisi çekimlerine devam ediyor. Daha önce ressam ve akademisyen Prof. Dr. Erol Yıldır, Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer ile Ressamlar Anlatıyor başlıklı video serisini gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, yeni videosunda kaligrafi sanatçısı ve akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Serdar Kipdemir’i konuk etti.

Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer’in küratörlüğünde, Gelişim Sanat Galerisi’nde açılan Serdar Kipdemir Kaligrafi Sergisi’nin akabinde gerçekleştirilen röportaj çekiminde, yönetmen Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’a Radyo Televizyon ve Sinema bölümü üçüncü sınıf öğrencileri çekimlerde eşlik etti. Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Kipdemir’e soruları yöneltti. Kipdemir, yaşamından, sanat hayatına nasıl başladığından, kaligrafi sanatının inceliklerinden ve sorunlarından söz etti. Kaligrafi sanatının daha çok ilgi görmesini ve unutulmamasını istediğini belirten Kipdemir, üniversitelerde kaligrafi bölümlerinin açılması gerektiğinin altını çizdi.

Yönetmen Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, sergi ve çekim sürecine dair düşüncelerini dile getirdi:

“Türkiye’de kaligrafi sanatına uzun yıllar emek vermiş kaligrafi sanatçısı Serdar Kipdemir, Gelişim Sanat Galerisi’nde kaligrafi sanatının özgün örneklerini sergiledi. Bizler de unutulmakta olan kaligrafi sanatını biyografi-belgesel türünde filme almak istedik. Serdar Kipdemir kaligrafi sanatı üzerine bilgilerini aktardı. Kaybolmakta olan bu sanatı bu belgesel filmde bizlerle paylaştığı için Serdar Kipdemir’e teşekkür ediyoruz.”

Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar yönetmenliğinde gerçekleştirilen röportaj çekimi İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi YouTube kanalında yer alacak.

Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’ın önceki video serisi Ressamlar Anlatıyor’u izlemek için tıklayınız.