Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aykut Koordinatörlüğü ile “Bizce İstanbul Projesi” Devam Ediyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Sinema ve Televizyon, İletişim Tasarımı, Grafik Tasarımı gibi birçok farklı bölümde lisans eğitimi gören öğrenciler, Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aykut koordinatörlüğünde “Bizce İstanbul Projesi” paylaşımlarına devam ediyor.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aykut koordinatörlüğünde fakültenin farklı bölümlerinden öğrenciler ile yürütülen "Bizce İstanbul Projesi" Ocak 2020’de, kültürel miras konusuna dikkat çekerek, İstanbul’un sanatına, kültürüne sahip çıkan bir gençlik oluşmasında farkındalık yaratma hedefiyle çalışmalarına başlamıştır. Uygulanmaya başlandığı günden beri, öğrenciler kendi bakış açılarıyla akranlarına İstanbul’u tanıtmaya çalışmaktadır. Yoğun ilgi gören Youtube Vlog (Video Blog) çekimlerinin yanı sıra özel içerikli sosyal medya gönderileri hazırlayan öğrencilerin anlatımıyla eski ve yeni İstanbul’u takip etmek mümkün.

BİZCE İSTANBUL PROJESİNİN AMACI NEDİR?

Güzel Sanatlar Fakültesi’nin zorunlu ortak dersi olan "Sanat ve Tasarım Tarihi" dersi kapsamında öğrencilerin “İstanbul” temalı sunum ödevlerinden yola çıkılan proje, İstanbul'un eşsiz tarihi geçmişini ve kentsel kimliğini yansıtan kültürel, sanatsal, mimari mirasının, gençler tarafından benimsenmesi, doğru yorumlanması ve bunun geleceğe aktarılması amacıyla geliştirilmiştir.

PROJE KAPSAMI VE ELE ALINAN KONULAR

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanat Fakültesi, İç Mimarlık, İç Mimarlık Çevre Tasarımı, Sinema ve Televizyon, İletişim Tasarımı, Grafik Tasarımı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Moda ve Tekstil Tasarımı gibi birçok farklı bölümde lisans eğitimi gören öğrencilerden oluşan ‘Bizce İstanbul Ekibi’, sanatsal ve kültürel odaklı olma ideali taşıyan, farklılıklar yaratarak kalıcılığa kavuşmayı kendine amaç olarak benimsemiş, zamanın içini dolduran, kendisine ve çevresine değer katmaya gayret eden bir ekiptir. Paylaşımlarında İstanbul’un tarihi semtlerinin mimarisini, kültürünü, belleğini, sanatını, eğlence hayatını, yemek kültürünü, çarşısını, müzelerini, önemli kişiliklerini konu almaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aykut, proje ile ilgili görüşlerini “İstanbul şehrinin eşsiz kültürel, sanatsal, mimari mirasından yola çıkılmasıyla, bu sonsuz malzemenin kullanılması ve gençler tarafından benimsenerek, doğru yorumlanması ve aktarılması gerektiğine inandım. Birlikte yola çıktığım, bu projeye inanan ve içinde olmak isteyen genç arkadaşlarıma güvenim tam. Doğduğumuz/yaşadığımız/okuduğumuz şehir olarak her birimiz için ayrı anlamlar taşıyan bu şehri üniversitelilerin gözüyle anlatma, anlamlandırma, yaşatma projesi, bir anlamda, gençlerin aracılığıyla, şehre hak ettiği değeri, saygıyı gösterebilmenin de bir yolu belki.” sözleriyle ifade etti.

YAPILMAKTA OLAN GÜNCEL ÇALIŞMALAR

Bizce İstanbul Ekibi, ”Bilinmeyen İstanbul”, ”İstanbul’un Silüetini Bozan Yapılar”, ”Bizce İstanbul Sohbetleri”, ” Yerli ve Yabancı Sinema”, “Saray Ressamları Üzerine” gibi çeşitli başlıklar altında içerikler üretmeye devam etmektedir. Proje yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aykut, “Sokak vlog çekimlerine Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında ara verilmiş olsa da, güncel içerik paylaşımları Instagram hesabı üzerinden yapılmaya devam ediyor. Pandemi sürecinde de motivasyonumuzu yüksek tutmaya devam ediyoruz. Ekip olarak toplantılar yaparak gündemi takip etmeye ve Instagram paylaşımlarını güncel tutmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Güncel olarak çalışmalarına devam eden Bizce İstanbul Ekibi’nin paylaşımlarının yer aldığı Instagram hesabına buraya tıklayarak ve Youtube kanalına da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.