Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü Çevrim İçi Olarak Tanıttı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, fakültenin sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen çevrimiçi tanıtım günlerine katılarak aday öğrencilere bölümü ve bölümün imkanlarını anlattı.
Akademik eğitimini, kariyer yolculuğunu, sinema ve tiyatro alanlarındaki sanatsal ilerleyişini, ve çeşitli projelerini anlatarak kendini tanıtan Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, öğrencilerin Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde eğitim almaları durumunda nelerle karşılaşacaklarından, nasıl bir eğitim alacaklarından söz etti. İçinde bulunulan çağın iletişim çağı olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, iletişim araçlarını tanımanın ve bilmenin önemine değindi.

Radyo, televizyon gibi kitle iletişim araçlarına ve sinema gibi iletişim araçlarını kullanarak görsel anlatılar sunan bir sanat dalına dair eğitimlerin iç içe verildiği bir bölüm olması, Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün eğitim ve iş olanağı açısında geniş bir skalaya sahip olmasını sağlamaktadır. Bu açıdan öğrenciler, hem genel kültür hem sanat hem de iletişim alanlarında bilgili ve birikimli bir şekilde mezun olmaktadırlar. Bölümün müfredatının ağırlıklı olarak uygulamalı derslerden oluştuğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, bu durumun İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü farklı üniversitelerde ve farklı fakültelerde yer alan benzer bölümlerden ayırdığını vurgulamıştır. Uygulamalı eğitimlerle, teknik donanım ve estetik algı yönünden gelişimin hedeflendiği bölümde, öğrencilere, eğitim hayatları süresince uygulama yapabilecekleri stüdyo, ekipman gibi teknik imkanlar sağlanmaktadır.

Fakültede bulunan tüm bölümlerin müfredatında yer alan Beden Dili ve Diksiyon dersinin öğrencilerin kişisel gelişimleri için önemini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, bölümün müfredatında yer alan derslerin, öğrencilerin kendilerini tanıyacakları ve hangi alanda çalışmaya daha yatkın olduklarını keşfedebilecekleri çeşitlilikte olduğuna değindi.

Radyo Televizyon ve Sinema bölümüne dair detaylı bilgi için web sayfasını ziyaret edebilir, fakülte sosyal medya hesabından çevrimiçi bölüm tanıtımının tamamını izleyebilirsiniz.