Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu UNDP, Burak Abacıoğlu ve TikTok İşbirliği ile Yapılan Farkındalık Projesinde Yer Aldı

İstanbul’un farklı sembolik lokasyonlarında 17 maddeden oluşan Sürdürülebilir Kalkınma için Küresel amaçlara dikkat çekmek amacıyla 17 dakika 17 saniyelik kısa koşular gerçekleştiren ampute milli futbolcu ve paralimpik atlet Burak Abacıoğlu, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından "Temiz Su ve Sanitasyon " konusu için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Nevruz Berna Tatlısu ile bir araya gelmiştir.
Burak Abacıoğlu Sürdürülebilir Kalkınmanın 17 amacına dikkat çekmek ve bir farkındalık yaratmak adına bir koşu projesi düzenlemiştir. TikTok, UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı)  işbirliği ile birlikte gerçekleştirilen 17 dakikalık ve 17 koşuluk proje gerçekleştirildikten sonra  Burak Abacıoğlu düşüncelerini şu sözlerle ifade etmiştir:

“Haliç Sahili’nde İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi sevgili Nevruz Berna Tatlısu  ve İBB SK'nın milli sporcusu, klinik psikolog ve 2021 Tokyo Olimpiyatlarına katılmaya hak kazanan sevgili Elif İldem ile 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan Temiz Su ve Sanitasyon amacı için 17 dakika 17 saniye koştuk. Dr. Öğr. Üyesi Sevgili Nevruz Berna Tatlısu ve Sevgili Elif İldem’e farkındalık projeme verdikleri destekler için çok teşekkür ediyorum.

Tarihi yarımadanın popüler bölgesinden birisi olan Haliç kıyıları, dünyanın en doğal limanlarından biri olduğundan Bizans ve Osmanlı donanmaları ve ticari gemicilikle ilgilenenler yüzyıllardır Haliç bölgesinde toplanmış. Gün batımında suyun altın rengini alan Haliç kıyıları birbirinden güzel parklar ve yürüme alanlarıyla çevrili ve hem koşu, hem yürüyüş, hem manzarasıyla dinlenmek için ideal bir yer. Konumu itibariyle harika bir imkânlar yumağı. Hele ki güzel havalarda sahil kenarında yürüyüş yapma imkânı böyle bir kalabalık metropolde az bulunur bir imkân. Projeme ilgi ve desteği, Haliç sahilinde koşu yapmamızdaki yardımları için @istanbulbuyuksehirbld’ne çok teşekkür ediyorum.’’

Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu, UNDP tarafından oluşturulan sürdürülebilir kalkınma hedeflerini dikkate almazsak küresel ölçekte su kıtlığının bizi beklediğini ve temiz suya erişimin zor olduğunu, İstanbul, Türkiye ve Dünya ölçeğinde su tüketim miktarlarını ve tasarruf yapmamızın önemini, yapılabilecek bir damla su tasarruf örneklerinin bizlere nasıl faydalar getireceğini belirten açıklamalar yapmıştır. Güvenli içme suyu, açık alanlardaki dışkılamanın boyutu, su kalitesi, atık su yönetimi, su kullanımında etkinliğin artırılması, gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelere su ve sanitasyon desteğinin artırılması, yerel halkı bilinçlendirmenin ve desteklemenin önemini,  ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin sürdürülebilir yaşamı destekleyen her alanda proje ve uygulamalarla var olduğunu ve İstanbul Gelişim Üniversitesi’ nin THE (Times Higher Education) etki sıralamalarını hatırlatan Tatlısu, Üniversite’de su tüketimine dikkat edildiğini uygulama ve örnekleriyle açıklamıştır.

Haberin kaynağına erişmek için tıklayınız.