Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın Danışmanı Olduğu AB Çerçeve Programında Yer Alan Bilimsel Araştırma Projesi Desteklenmeye Uygun Bulundu!
Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın danışmanı olduğu “IPSUS - Climate smart food innovation using plant and seaweed proteins from upcycled sources- Geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde edilen ve bitki ve deniz yosunu proteinlerini kullanan iklim dostu yenilikçi gıdalar ” başlıklı proje teklifi AB Çerçeve programı bilimsel araştırma projeleri SUSFOOD2-FOSC 2021 kapsamında desteklenmeye uygun bulunmuştur.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan yardımcısı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın AB Çerçeve programı bilimsel araştırma projeleri SUSFOOD2-FOSC 2021 kapsamında, danışmanı olduğu "IPSUS - Climate smart food innovation using plant and seaweed proteins from upcycled sources- Geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde edilen ve bitki ve deniz yosunu proteinlerini kullanan iklim dostu yenilikçi gıdalar" başlıklı proje teklifi desteklenmeye uygun bulunmuştur.
Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan proje hakkında şunları söyledi:
“AB tarafından 2020- 2021 yıllarında Ufuk 2020 Programı kapsamında desteklenen Era-Net Cofund projeleri olan FOSC (Food Systems and Climate) ve SUSFOOD2 (Sustainable Food production and consumption) tarafından birlikte ortak bir çağrı olarak planlandı. Gelecekteki gıda sistemlerini daha sürdürülebilir hale getirmek için iklim değişikliği, sistem şokları ve sınırlı doğal kaynaklara karşı çözümler bulunması bu çağrının temel amacını oluşturmaktadır. Çağrı kapsamında desteklenecek araştırma projesinin, sürdürülebilir gıda sistemlerinin oluşturulmasında kaynakları verimli kullanan, iklim etkilerine dirençli ve yenilikçi çözümler sunan projeler olması beklenmekteydi. Desteklenecek projelerin çok disiplinli bir gıda sistemiyle bütünleşik ve farklı paydaşları bir araya getiren bir yapıda olması beklenmişti. Bu çağrıya sunulan araştırma projesi tüm kriterleri başarılı şeklide sağlayarak desteklenmeyi hak etti. Proje konsorsiyumunda Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Fas ve Romanya’dan üniversiteler bulunmakta. Ayrıca Kaanlar Gıda A.Ş asosiye partner olarak projede yer almaktadır. Proje 3 yıl sürecek olup toplam bütçesi 1.5 milyon Euro’dur.”
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği film gösterimi etkinliğinde Kavur belgeseli gösterildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) %100 burslu öğrencilerle birlikte 27 Mart Çarşamba günü, saat 13.00’de, Firnas Oditoryumu’nda gerçekleşen etkinliğe ev sahipliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü, 25 Mart 2024 tarihinde yeni bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Öğretim Görevlisi Ahmet ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin “Ramazan Lezzetleri” üzerine değerlendirmelerde bulundu. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Küçükköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Halkalı Mehmet Akif Ersoy Çok ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, Yenibosna Anadolu Lisesi’nden gelen öğrencilere bölüm ve mesleğin incelikleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü’ne iki yeni öğretim görevlisi katıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından Tasarım ve Mekân Söyleşileri kapsamında düzenlenen “Mağaza Tasarımında Kurumsal Kimlik ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü, 19 Mart 2024 tarihinde yeni bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Öğretim Görevlisi Ahmet ...