Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın Danışmanı Olduğu AB Çerçeve Programında Yer Alan Bilimsel Araştırma Projesi Desteklenmeye Uygun Bulundu!
Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın danışmanı olduğu “IPSUS - Climate smart food innovation using plant and seaweed proteins from upcycled sources- Geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde edilen ve bitki ve deniz yosunu proteinlerini kullanan iklim dostu yenilikçi gıdalar ” başlıklı proje teklifi AB Çerçeve programı bilimsel araştırma projeleri SUSFOOD2-FOSC 2021 kapsamında desteklenmeye uygun bulunmuştur.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan yardımcısı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın AB Çerçeve programı bilimsel araştırma projeleri SUSFOOD2-FOSC 2021 kapsamında, danışmanı olduğu "IPSUS - Climate smart food innovation using plant and seaweed proteins from upcycled sources- Geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde edilen ve bitki ve deniz yosunu proteinlerini kullanan iklim dostu yenilikçi gıdalar" başlıklı proje teklifi desteklenmeye uygun bulunmuştur.
Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan proje hakkında şunları söyledi:
“AB tarafından 2020- 2021 yıllarında Ufuk 2020 Programı kapsamında desteklenen Era-Net Cofund projeleri olan FOSC (Food Systems and Climate) ve SUSFOOD2 (Sustainable Food production and consumption) tarafından birlikte ortak bir çağrı olarak planlandı. Gelecekteki gıda sistemlerini daha sürdürülebilir hale getirmek için iklim değişikliği, sistem şokları ve sınırlı doğal kaynaklara karşı çözümler bulunması bu çağrının temel amacını oluşturmaktadır. Çağrı kapsamında desteklenecek araştırma projesinin, sürdürülebilir gıda sistemlerinin oluşturulmasında kaynakları verimli kullanan, iklim etkilerine dirençli ve yenilikçi çözümler sunan projeler olması beklenmekteydi. Desteklenecek projelerin çok disiplinli bir gıda sistemiyle bütünleşik ve farklı paydaşları bir araya getiren bir yapıda olması beklenmişti. Bu çağrıya sunulan araştırma projesi tüm kriterleri başarılı şeklide sağlayarak desteklenmeyi hak etti. Proje konsorsiyumunda Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Fas ve Romanya’dan üniversiteler bulunmakta. Ayrıca Kaanlar Gıda A.Ş asosiye partner olarak projede yer almaktadır. Proje 3 yıl sürecek olup toplam bütçesi 1.5 milyon Euro’dur.”
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. Merve Karadaban, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık (İngilizce) ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Endüstri 5.0 ve Mimarlık” başlıklı söyleşi, 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, sektörle olan bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla yeni dış paydaşını büyük bir memnuniyetle karşıladı. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) genelinde geçtiğimiz hafta, 25-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) denetimleri gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...