Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’dan Yeni Uluslararası Yayın!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın Science Citation Index Expanded ve Scopus Q2 kategorisinde taranan Food Bioscience’ta “Evaluating starter culture potential of wild Penicillium roqueforti strains from moldy cheeses of artisanal origin” başlıklı makalesi yayımlandı.
Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan yaptıkları çalışmayla ilgili şunları vurgulamıştır.
‘Ülkemizde küflü peynir üretiminde herhangi bir starter kültür kullanılmamaktadır. Bu nedenle küflü peynir üretimimizin bir standartı oluşmamış ve hala halk sağlığı açısından soru işaretleri gündemde kalmıştır. Bu çalışmamızla doğal ekosistemden elde ettiğimiz Penicillium roqueforti küf suşları ile küflü peynir üretiminin standartlaştırılmasının ve daha sağlıklı hale getirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmamızda geleneksel (aritazan) küflü peynir örneklerinden doğal P. roqueforti suşlarının starter kültür potansiyelllerini değerlendirdik. Bu izolatların kültüre edilmesi, morfolojik analizleri ve PCR ile tanımlaması sonrasında starter kültür potansiyelleri incelenmiştir. 623 küf suşunun 17'si, PCR ile P. roqueforti olarak tanımlanmıştır. Bu suşlar yüksek proteolitik, amilolitik ve lipolitik aktivite göstermiştir. Ek olarak, suşlar Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Bacillus subtilis ve Salmonella typhimurium üzerinde inhibitör etki göstermiştir. Özetle, sonuçlarımız ülkemizde geleneksel küflü peynirlerden elde ettiğimiz P. roqueforti izolatlarının standart küflü peynir üretimi için starter kültür olma özel gereksinimlerini karşılayabildiğini göstermiştir.’’
Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...