Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali Yemek Yarışmasında Jüri Üyesi Olarak Yer Aldı!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, Beyoğlu Lezzet Festivali kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında jüri üyesi olarak yer aldı.
Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali kapsamında İtalya, Brezilya, Rusya, Malezya, Meksika, Hindistan ülkeleri örnek olmak üzere 14 ülkenin başkonsoloslukları ile gerçekleştirilen dünyadaki ilk festival olma özelliği ile büyük önem taşımaktadır. Festival, Türkiye’nin kültürel anlamındaki beşiği sayılan Beyoğlu’nda gerçekleştirilmiştir.
Festival içeriğinde İstanbul mutfağını konu alan söyleşiler, workshoplar, yarışmalar yer almaktadır. İstanbul Lezzetlerinin Korunması, Beyoğlu’nda Etnik Mutfaklar, Ünlü İstanbul Restoranları, Türk Kahvesinin Hikâyesi, İstanbul’un Deniz Kokulu Mutfağı, İstanbul Mutfak Tarihi ve Sağlıklı Mutfağımız gibi konu başlıklarının yer aldığı alanında uzman katılımcılar ve sektör temsilcileri ile söyleşiler düzenlenmiştir. Yarışma kategorisi ise gastronomi alanı ilgilileri için oldukça önem taşımaktadır. 16-19 Haziran 2022 tarihleri arasında Galataport’ta gerçekleşen ödüllü yemek yarışmasında iki ayrı kategoride yemek yarışması bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Beyoğlu’nda İstanbul Yemekleri konseptli yarışma olmak üzere; ana yemekler, mezeler, zeytinyağlılar ve tatlılar olmak üzere toplamda 4 kategoriyi içermektedir. Yarışma süresi 90 dakika olarak belirlenmiştir. Dört kategoriden herhangi birinde başarılı bulunup 1. olan öğrencilere 5.000 TL ödül verilmektedir. Jüri üyeleri değerlendirme yaparken yemeklerin sunumlarına, tariflerin zorluk derecelerine ve yemeklerin lezzetine dikkat etmiştir. En önemli kriterlerden biri de İstanbul’a özgü, unutulmuş ve hikâyesi olan yiyecekler olmasıdır. Ayrıca yarışmaya katılanlara 500 TL’ye kadar malzeme desteği verilmiştir ve ön hazırlık yapılmasına olanak sağlanmıştır. İkinci yemek yarışması ise “Gıdanı Koru” konsepti ile atıksız mutfak uygulamalarını desteklemek üzere belirlenmiştir. Bu yarışmada ise atıksız mutfak ve geri dönüşümü benimseyen ana yemek ve tatlı-tuzlu tarifler olmak üzere 2 kategori içermektedir. Yarışmaya Aşçılık ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinden öğrenciler katılabilmektedir. Yarışma süresi 60 dakika olarak belirlenmiştir. Yarışmanın sonunda ise dereceye giren ilk üç öğrenciye 15.000, 10.000 ve 5.000 TL olmak üzere ödül verilecektir.
Uluslararası Lezzet Festivali kapsamında düzenlenen lezzet yarışmalarında Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan jüri üyesi olarak yer alarak festivale katkı sağlamıştır.
Festival hakkında daha detaylı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...