Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan Karabük I. Lezzet Sokakta Şenlikleri’nde Konuşmacı Olarak Yer Aldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, Türk mutfağı haftası kapsamında Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen I. Lezzet Sokakta Şenlikleri Etkinliği'nde konuşmacı olarak yer aldı.

Bu yıl birincisi düzenlenen “Lezzet Sokakta Şenlikleri” kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında farklı üniversitelerden akademisyenlerin ve sektörün önde gelen şefleriyle söyleşiler gerçekleştirildi. Karabük’e ait yerel lezzetler katılımcılara sunuldu.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Eflani Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri akademisyenleri ve öğrencileri tarafından Uzun Pakla, Oğmaç Çorbası, Keşli Yayım, Etli Sarma, İçli Göbü, Cevizli Ev Baklavası, Peruhi, Su Böreği, Bütün Et, Etli Keşkek, İçli Göbü gibi yöresel yiyecekler hazırlandı. Hazırlanan yöresel yiyeceklerin içindekiler, Karabük mutfak kültüründeki yeri gibi bilgileri ise stantlarda sergilendi ve tadım yapan katılımcılara aktarıldı.

Farklı üniversitelerden konuşmacı olarak katılım gösteren akademisyenler, “Sürdürülebilir Restoranlar ve Yöresel Ürünler”, “Gastronomide vegan mutfak”, “Gastronomide Bilim ve Teknik”, “Gastronominin geleceği ve iklim değişikliği”, “Lezzet Tasarım Algoritmaları”, “Nütrisyonel Genetik ve Yemek Tasarımı”, “Yöresel lezzetlerden marka yaratmak”, “Türk lezzet tarihi Tabgaçlardan günümüze” gibi konu başlıkları ile söyleşiler gerçekleşti.

Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ise “Yemek Üretiminde Robotik Sistemler ve Endüstri 4.0” konu başlığı ile söyleşi gerçekleştirdi. Doğan, sunumunda; “Endüstri 1.0’dan Endüstri 4.0’a kadar geçen tarihsel süreç, Endüstri 4.0’ın dinamikleri, 3 ve 4D yazıcı farkları, gıda üretimi ve endüstri 4.0, Aşçılığın sonu mu geliyor?” gibi konu başlıkları ile sunumunu tamamladı.

Sunumları sonunda konuşmacılardan görüşleri alındı. Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ise şu sözleri ifade etti;

 
Yemek, yiyecek, gastronomi ile ilgili olan robotik sistemler mutfakta nasıl kullanılabilir, gelecekte neler olacak? Bu konularla ilgili olarak kısa ve öz bilgileri vermeye çalıştım. Dinleyen katılımcılardan da olumlu şekilde dönüşler aldığımı düşünüyorum. Gelecekle ilgili neler olacak kısaca söylemek gerekirse, gelecekte mutfaklarımızda robotik sistemler olacak ama robotik sistemlerin olması aşçılığın sonu anlamına gelmiyor. Mutfakta çalışan aşçılarımız, şeflerimiz daha rahat iş yapacaklar. Robotik sistemler ise onların emek gücünü, el gücünü daha da azaltacak.”
 
Söyleşilerin ardından Şenol Türkoğlu, İsmail Geyik gibi sektörün önde gelen şefleri ile “Şeflerin gözünden mini sohbetler” etkinliği gerçekleşti.

 
Farklı üniversite ve illerden katılım gösteren akademisyenlere söyleşi sonunda Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, makamında ağırlayarak günün anısına hediye ve teşekkür belgesi takdiminde bulundu.

Detaylı bilgi ve video kayıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.


 KBÜ LEZZET ŞENLİKLERİ



Haberler

Tüm Haberler