Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Erol’dan yeni bildiri!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Erol, Uluslararası 9. Socrates Sağlık, Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Kongresi’nde bildirimi sunumunu gerçekleştirdi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Erol, 16-18 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslararası 9. Socrates Sağlık, Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Kongresi’nde “Xeroderma Pigmentosum Hastalarının Binalarda Güneş Işığından Kontrollü Şekilde Faydalanabilmelerine Yönelik Mimari Tasarım Yaklaşımları” başlıklı bildirisini sundu.

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Erol, Xeroderma Pigmentosum(XP) hastalarının yaşam kalitesini artırmak için, güneş ışığının binalarda kontrollü bir şekilde kullanılması üzerine odaklanan bu çalışmada, XP hastalarının ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi mimari önerilerini paylaştı. Erol, XP, UV ışınlarına karşı aşırı duyarlılık gösteren nadir bir genetik hastalık olduğu için, bu hastaların güvenle yaşayabilecekleri ortamlar tasarlamak büyük önem taşıdığını ifade etti. Çalışmasında, doğal ışığın filtrelenmesi, gölge yapılarının kullanımı ve özel cam sistemleri gibi çözümlerle, XP hastalarının hem güneşten korunmalarını hem de doğal ışıktan faydalanmalarını sağladığının altını çizdi. Amacının, bu hastaların daha sağlıklı ve rahat bir yaşam sürmelerine katkı sunmak olduğunu belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Erol’u tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.