Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın Danışmanlığında ‘17.30-19.40 Arası’ Mini Sergisi Açıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın danışmanlığını yaptığı ‘17.30-19.40 Arası’ mini sergisi açıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (LEE), Görsel İletişim Tasarımı yüksek lisans öğrencileri tarafından üretilen eserlerin yer aldığı ‘17:30-19:40 Arası’ mini sergisi, Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan danışmanlığında 23-24 Mart tarihlerinde, Kadıköy’de Rüzgârgülü Kitap Kafe’de sanatseverlerle buluştu.

Görsel İletişim Tasarımı Projesi I dersi kapsamında üretilen altı eserden oluşan sergide Elif Konuk Durak, Muhammet İşin, Pınar Şahin, Işıl Gündoğdu, Nagihan Yıldız ve Selin Mamahatun’un belirlemiş oldukları birer kavram ekseninde görsel imajla yazının birleştiği post modern ve deneysel çalışmalar yer aldı.

Sergide çalışmaları yer alan öğrencilerden Işıl Gündoğdu, sürece dair görüşlerini paylaştı:

“Emre Doğan’ın Proje Atölyesi dersi kapsamında; her derste beyin fırtınası yaparak, seçtiğimiz kavramlarımıza uygun  fikirler ortaya çıkarttığımız ve fotoğraf çalışmalarımızla tamamladığımız “17:30-19:40 arası” fotoğraf sergimiz gerçekleşti. Emek verilen her şeye duyulan güzel ilginin getirdiği mutlulukla beraber, hatıralarda kalacak güzel anılar biriktirdik. Emek vererek tamamladığımız sergimizde; çalışmalarımızı görmeye gelen insanlara derdimizi anlatabilmek, ne amaçla ya da amacın ne derece gerekli olduğunu açıklayarak, keyifli bir sergi süreci geçirdik. Emre Doğan’a ve projelerimizi geliştirirken birbirimizle paylaştığımız her güzel fikre teşekkür ederim.”

Sergide çalışmaları yer alan öğrencilerden Muhammet İşin, sürece dair görüşlerini paylaştı:

“Kadıköy’ün en işlek caddelerinden biri olan Halitağa caddesinde yer alan, Rüzgar Gülü kafede projelerimizi sergilemek adına göze çarpan, güzel alanlar bulduk. Mekan sahibi ve çalışanları, sanatsever insanlar olduğundan projelerimizin yerlerine yerleştirilmesi konusunda yardımcı oldular. Doğrusu bu benim ilk resim sergim olduğu için karmaşık bir duygu vardı içimde, beğenilmek- beğenilmemek gibi… Hazırladığım projemin adı, Çini’sel idi. Çektiğim çini resimlerini şiirlerle anlatmaya yönelip çini-şiir bağları kurmaya çalışmıştım. Tüm sergi boyunca, hem arkadaşlarımız hem hocamız hem de kafe çalışanları ve ziyaretçiler ile enerjisi güzel, oldukça pozitif bir ortam oluştu. Emre hocama ve sergimize varlıklarıyla hoşluk katan herkese teşekkürler.”

afiş

Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan sergiyle ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Adını Görsel İletişim Tasarımı Projesi I dersinin saatinden alan ‘17:30-19:40 Arası’ mini sergimiz 23 Mart’ta Kadıköy’de Rüzgârgülü Kitap Kafe’de açıldı. Sergide yer alan çalışmaların her biri öğrencilerimin ders kapsamında üretmiş olduğu proje çalışmalarıdır. Sergi için yaptığı çalışmalarda öğrencilerim birer kavram edindiler ve bu kavramların sekiz farklı izdüşümünü ayıkladılar. Bu izdüşümlerinden fotoğrafı kullanarak post modern metinler oluşturdular. Nagihan Yıldız, ‘kanat’ kavramını, Pınar Şahin ‘mesafe’ kavramını, Muhammet İşin ‘çini’ kavramını, Işıl Gündoğdu ‘kaşık’ kavramını, Selin Mamahatun ‘gül’ kavramını ve Elif Konuk Durak da ‘el’ kavramını seçti ve çalışmalarını gerçekleştirdiler. Sergiyle ilgili son derece güzel geri dönüşler aldık ve bu da bizi daha sonraki çalışmalarımız için motive etti. Sergide yer alan ve desteğini bizden esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.”

Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ı ve öğrencilerini tebrik eder, çalışmalarının devamını dileriz.