Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan ve Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu, 9. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nde Görev Alacak

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali yönetim kurulu üyesi oldu. 20-28 Aralık 2022 tarihleri arasında dokuzuncusu gerçekleşecek olan festivalin ön jürisinde ise Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu yer alacak.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Türkiye’nin en köklü kısa film festivali Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nde yönetim kurulu üyesi olarak yer alacak. Beş gün Uşak’ta, üç gün İstanbul’da gösterimlerin ve etkinliklerin gerçekleştirileceği festivalde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim görevlisi Kerem Yükseloğlu da ön jüride yer alıyor.

İlki 2014 yılında düzenlenen, Uşak’ın ilk ve tek film festivali Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali bünyesinde atölyeler, söyleşiler, film gösterimleri, ustalık dersleri, retrospektifler ve kısa film yarışması düzenlenmektedir. Kısa film alanında üretimler yapan sanatçıları desteklemek ve kısa film alanını güçlendirmek hedefiyle yola çıkan, T.C. Kültür Bakanlığı tarafından da desteklenen festival hem ön hem de ana seçici kurulunda çok sayıda akademisyene ve sanatçıya yer vermektedir. Her yıl Aralık ayında düzenlenen festival bu yıl 20-28 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Son başvuru tarihinin 1 Eylül 2022 olarak açıklandığı festivale dair diğer tüm bilgiler festivalin resmi web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlanmaktadır.

Festivale yönelik hazırlıkların başladığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, sürece dair düşüncelerini paylaştı:

"Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali, Türkiye’nin en istikrarlı, en alternatif kısacası en özel kısa film festivallerinden biridir. Sadece kısa filmin ve sinemanın değil sanatın pek çok dalının kutsandığı ve kutlandığı bir festival olan Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali, kısıtlı imkanlara rağmen yolculuğuna yıllardır devam etmektedir. Bu bağlamda bu kadar anlamlı bir festivalin yönetim kurulu üyesi olmak ve bu festival için ter dökecek olmak benim için büyük bir onurdur. Festivalin yıllardır direktörlüğünü üstelenen Onur Keşaplı’ya, bana ve Kerem Yükseloğlu’na bu fırsatı verdiği için teşekkürü bir borç bilirim. Umarım bizlerin festivale katılımıyla festival daha da güçlenerek macerasına devam edecek ve kısa film türüne yaptığı katkıyla isminden hep söz ettirecektir.”

9. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev alacak olan Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ı ve ön jüride yer alacak olan Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu’nu tebrik ederiz.