Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ın Bölüm Yazarı Olarak Katkıda Bulunduğu “Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi” Kitabı Yayımlandı!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ın bölüm yazarı olarak katkıda bulunduğu ve editörlüğünü Doç. Dr. Lütfi Buyruk’un yaptığı Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi kitabı Detay Yayıncılık tarafından yayımlanmıştır.
Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi kitabı, mutfak kavramı ve mutfağın tarihsel gelişimi bölümüyle başlayıp, sırasıyla mutfak hizmetlerinin sunulduğu işletmeler ve mutfak çeşitleri, mutfağın yönetim ve organizasyonu, mutfak planlaması ve mutfakta temel bölümler, mutfakta kullanılan ekipmanlar, mutfakta üretim süreci, mutfakta maliyet kontrol süreci, mutfakta gıda güvenliği ve hijyen, mutfakta iş sağlığı ve güvenliği ile mutfakta kullanılan otomasyon sistemleri bölümlerinden oluşmaktadır. Her bir bölüm farklı üniversitelerden konusunda uzman akademisyenler tarafından, geniş bir yerli-yabancı alan yazın taramasıyla kaleme alınmıştır. Kitap, lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrencilerle birlikte, akademisyenlere ve sektör çalışanlarına da katkılar sunacaktır.
Kitabın girişinden;
“…Mutfak bir otel işletmesinin kalbi; yiyecek içecek işletmelerinin de temel varoluş amacı olarak görülmektedir. Bu nedenle mutfak departmanının etkili bir biçimde yönetilmesi ve işlevsel bir mekanizma ile organize edilmesi işletmeler için hayatî önem taşımaktadır. Bu bölüm kapsamında yiyecek içecek işletmeleri mutfakları ve otel mutfak departmanları için ideal bir yönetim ve organizasyon yapısının teorik temelleri ele alınacaktır.”
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...