Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cançat ‘Sanat ve Bilgi’ Adlı Uluslararası Bir Derginin Yayın Kuruluna Seçildi

Dr. Öğretim Üyesi Aysun Cançat, Sanat ve Plastik Sanatlar Eğitimi alanında yayın yapan ‘Sanat ve Bilgi’ adlı uluslararası derginin yayın kuruluna seçildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aysun Cançat, Prof. Dr. Tayfun Akkaya'nın koordinatörlüğünde yürütülen ‘Sanat ve Bilgi’ dergisi yayın kuruluna seçildi.

2003 yılında faaliyete geçen ‘Sanat ve Bilgi’ dergisi disiplinlerarası bir anlayışa sahiptir. Sanat ve Bilgi’ çerçevesinde çağın gereğini yerine getiren, bilimsel bir etkinliğe zemin hazırlamak amacına yönelik olarak öncelikle; sanat ve sanat eğitimi, sanat tarihi, estetik, sanat eleştirisi, arkeoloji ve sanat, sanat sosyolojisi, sanat antropolojisi, sanat psikolojisi, müzecilik, mitoloji ve sanat, sanat kitabı tahlilleri gibi konularla ilgili özgün yazılara ve nitelikli çevirilere yer veren uluslararası bir dergidir.

Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Tayfun Akkaya’nın ‘Sanat ve Bilgi’ dergisiyle ilgili yazmış olduğu sunuş metninde belirttiği gibi ‘Sanat ve Bilgi’ dergisi tamamen kendine özgü yapısıyla ticari bir amaç gütmeksizin faaliyet gösteren bir dergidir. Aynı zamanda ‘Sanat ve Bilgi’ dergisinin, desen yarışmaları ve sanat bulmacaları düzenleyen çok boyutlu bir yapısının olduğunu ifade etmek mümkün.

‘Sanat ve Bilgi’ dergisi, ‘Sanat Teorisi’, ‘Sanat Eleştirisi’, ‘Sanat Eğitimi’, ‘Kitap Tahlilleri’ gibi kategorilerle sanat ve bilim alanına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Derginin yayın dili Türkçe fakat herhangi başka bir dilde yazılmış metinleri, Türkçe çevirisini ekleyerek göndermek mümkün. Detaylı bilgi için sanatvebilgi.org adlı web sitelerinde yazarlar için yayın ilkelerine ulaşılabilir.

Kasım 2020 itibarıyla ‘Sanat ve Bilgi’ dergisinin 2003-2006 yılları arasında gerçekleşen yayın hayatına ait tüm arşivin tekrar paylaşıma açılması ve okuyucuyla buluşması sağlanmış durumda.

Derginin 2003-2006 yılları arasında gerçekleşerek erişime açtığı arşive buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı