Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cançat ‘II. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu ve Sergisi’ Adlı Jürili Karma Sergiye Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cançat, Ardahan Üniversitesi tarafından 8 Haziran - 15 Ağustos 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak düzenlenen ‘II. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu ve Sergisi’ adlı jürili karma sergiye katıldı.
Alt başlığı ‘Antik ve Modern Dünya’da Mitler’ olan serginin küratörlüğünü Ankara Üniversitesi’nden Semra Çevik ve Ardahan Üniversitesi’nden Özlem Gürpınar üstledi. Jüri üyeleri Azerbaycan, Rusya, Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan ve Ukrayna’da yaşayan sanatçılardan oluşuyor. Sempozyumda değinilen konular arasında Felsefe, Sosyoloji ve Siyaset Bilimi, Antropoloji, Psikoloji, Edebiyat, Sanat ve Güzel Sanatlar gibi alanlar bulunuyor.

Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cançat, kültürel mirası korumanın önemi ve sergiye katıldığı eseriyle ilgili ‘’Çalışmam, kültürel mirasımız olan eserlerimize sahip çıkma konusunda farkındalığı içermektedir. Tarih, sadece geçmişi hatırlamak değil, yaşadığımız coğrafyanın sosyal, sanatsal, kültürel vs. tüm gerçekliğini öğrenmemizi ve bu değerlerle buluşmamızı sağlayan hayati bir bilinçtir. Bu değerlere sahip çıkmak, sadece ait olunan toplumun değil, dünya değerlerinin özüne, insanlığın tarihine sahip çıkılma noktasında evrensel bir buluşmadır. Eserde, bir figürün yüzünün ortadan kesik oluşu ve gülümsemesi bu konulara dair bir ironiyi ortaya koymaktadır’’ düşüncelerini paylaştı.

Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cancat, 1977 İstanbul doğumludur. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nde lisansını tamamladı. 2006-2009 yılları arasında İSMEK (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları)te resim öğretmeni olarak çalıştı. 2010 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. 2010-2011 yılları arasında İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 2015 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nde doktorasını tamamladı. 2014-2015’de Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Öğretim Görevlisi, 2016da Doktor Öğretim Üyesi oldu. 2016’ dan beri İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Cançat, kişisel ve karma sergilerin yanında akademik faaliyetlerine devam etmektedir.

Online sergi kataloğuna buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı