Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar “İleri Bildirim” Dersi Hakkında Bilgi Verdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar 2021-2022 Güz döneminde müfredata yeni eklenen “İleri Bildirim” dersine ilişkin bilgiler verdi.
Sosyal bilimlerde daha önce hiç araştırılmamış ve sadece bir tanım olarak var olan “ileri bildirim” kavramını, halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim literatürüne kazandırarak, günümüz koşullarında değişen paradigmaya, kurumların uyum sağlayarak iletişim süreçlerinde etkili ve başarılı olmalarını amaçlayan Dr. Öğretim Üyesi Aslı Kasar hocamız, literatüre kazandırdığı bu kavramı Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarım bölümü müfredatında ders olarak okutmaya 2021-2022 güz döneminde başladı.

Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar “İleri Bildirim” dersinin İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) müfredatına eklenmesine ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) uluslararasılaşma yolunda bir ilki gerçekleştirdi. Çünkü dünyada sosyal bilimler müfredatında “İleribildirim” kavramını ders olarak okutan ilk üniversite İstanbul Gelişim Üniversitesi olmuştur. Dünyada konuşulan fakat literatürü olmayan bu kavramı ilk olarak Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarım Bölümü öğrencileri öğrenmeye başladı. Öğrencilerinin ilgiyle karşıladığı bu ders onlara rakiplerinden farklı bir bakış açısı kazandırarak onların sektöre bir adım daha önde başlamalarını sağlayacaktır.”