Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar "Kişilerarası İletişim" Temalı Eğitim Verdi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar, Halkla İlişkiler Birimi'ne "Kişilerarası İletişim" temalı bir eğitim verdi.

Eğitime katılan Halkla İlişkiler Birimi çalışanları, üniversite tanıtım faaliyetlerini yürütmekte ve bu çerçevede eğitim kurumlarıyla görüşmelere gitmektedir.

Sahada görev yapan birim çalışanları, kurum içindeki çalışanlar ve öğrencilerle iletişim sürecini doğru bir şekilde yönetmek amacıyla düzenlenen eğitimde, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar tarafından çeşitli konu başlıkları ele alındı. Eğitimin içeriği şu konuları kapsadı:

1. İletişim Nedir?
Eğitimde, iletişimin temel kavramları ve önemi detaylı bir şekilde ele alındı. İletişim sürecinin nasıl işlediği, etkili iletişim kurmanın unsurları ve iletişimdeki temel prensipler üzerinde duruldu.

2. Doğru İletişim Kurma
Katılımcılara, etkili iletişim kurmanın yöntemleri öğretildi. Doğru ifade kullanımı, beden dili ve ses tonu gibi faktörler üzerinde durularak, iletişimin anlamını güçlendiren unsurlar açıklandı.

3. Doğru Hedef Kitle Belirleme
Halkla İlişkiler Birimi çalışanlarına, tanıtım faaliyetlerinde doğru hedef kitle belirlemenin önemi vurgulandı. İletişim stratejilerini oluştururken hedef kitleyi doğru bir şekilde tanımanın ve anlamanın gerekliliği üzerinde duruldu.

4. Geri Bildirim Alma
Eğitimde, geri bildirim almanın önemi ve nasıl etkili bir şekilde gerçekleştirilebileceği üzerine konuşuldu. Katılımcılara, geri bildirimlerin iletişim sürecini nasıl iyileştirebileceği konusunda pratik bilgiler verildi.

5. Karşılaşılan Sorunlar
Saha çalışanları, eğitim sürecinde yaşadıkları ve karşılaştıkları sorunları paylaşma fırsatı buldular. Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar, bu sorunlara yönelik çözüm önerileri sunarak etkileşimli bir ortam oluşturdu.

Eğitim süreci boyunca, saha çalışanları ile interaktif bir iletişim kuruldu ve yaşanan deneyimler doğrultusunda pratik bilgiler paylaşıldı. İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin Halkla İlişkiler Birimi, edindikleri bu yeni bilgileri üniversite tanıtım faaliyetlerinde başarıyla uygulamayı hedeflemektedir.