Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel ‘Geleceğe Işık’ Adlı Karma Sergiye Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel, F Sanat Galerisi’nin ‘Payda Paylaşma ve Dayanışma Derneği’ yararına sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlemiş olduğu ‘Geleceğe Işık’ adlı karma sergiye katıldı.

F Sanat Galerisi her yıl sosyal sorumluluk projesi olarak bir sergiye ev sahipliği yapmaktadır. Bu yıl da Payda Paylaşma ve Dayanışma Derneği yararına yapılan karma sanat sergisi 28 Nisan - 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Geleceğe Işıkadını taşıyan sergi  hakkında Galerinin kurucusu Füsun Aydoğan şunları söyledi:

"Dünya ve ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiği bugünlerde sanatın iyileştirici gücüne ihtiyacımız açıktır. Günümüzün usta ve genç sanatçılarını davet ettiğimiz sergimize ilginin yoğun olmasından mutluyuz. Galerimizin gelenekselleşen sosyal sorumluluk sergilerinde bugüne kadar; Çaba, İyilik İçin Sanat  ve Parıltı gibi Türkiyenin önde gelen  vakıf ve derneklerine katkı sağladık. Bu sergimizde ise PAYDA aracılığıyla genç kızlarımıza vereceğimiz destekte bizimle olan tüm sanatçı dostlarımıza ve sanatseverlere teşekkür ederiz.

PAYDA Paylaşma ve Dayanışma Derneği, ülkemizin çağdaşlaşma hedefine ulaşmasının ancak birlik içinde hareket ederek mümkün olacağına inanmakta ve çeşitli toplumsal kesimlerinden gelen gönüllü katkısıyla büyümektedir. Derneğin kapsamlı projelerinde öncelikle kız çocuklarının eğitimi ve kariyer yönetimi süreçlerinde destek olunmaktadır. Burs ile sınırlı olmayıp etkileşimi öne alan programdan bu yıl Batman, Diyarbakır, İstanbul, Malatya, Mardin, Nevşehir ve Sakaryadan 240 öğrenci yararlanmakta olup, programın ilk mezunları geniş bir yelpazeye yayılan mesleklerde çalışma hayatındaki yerlerini almış bulunmaktadır. PAYDA ayrıca okullar-arası çeşitli programları yapılandırarak gerek öğrenciler gerekse eğitimciler ve kurumlar arasında teknik ve sosyal akışı güçlendirmektedir. Onuncu yılını geride bırakan PAYDA ağırlıklı olarak gençler ve kadınlara yönelik olsa da bu kesimlerle sınırlı olmayan programlarıyla toplumumuz içinde kalıcı dostluk köprüleri kurulmasını sağlamaktadır."

Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel hocamızı bu anlamlı sergiye sunduğu katkılarından dolayı tebrik ederiz.

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı