Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel G&G Sanat Merkezi’nde Açılan Devrim Erbil’in ‘Çeşitlemeler’ Adlı Sergisinin Küratörlüğünü Yaptı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel, 02.10.2021 tarihinde G&G Sanat Merkezi’nde açılan devrim Erbil’in ‘Çeşitlemeler’ sergisinin küratörlüğünü yaptı.
Çağdaş Türk resminin ustalarından Devrim Erbil’in 50 eserinden oluşan sergi Covid-19 önlemleri kapsamında 02.11.2021 tarihine kadar izlenebilecek. Sergi Küratörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel ile gerçekleştirilen röportajı aşağıdan okuyabilirsiniz:

Yeni açılacak kültür merkezi hakkında neler söylemek istersiniz?

G&G Sanat Merkezi pandemi ortamı nedeniyle aslında açılışını bir yıl erteledi. Geçen yıl açılış için hazırdı. Ancak hepimizi etkileyen pandemi koşulları bu merkezin açılışının ertelenmesine neden oldu. Tabi hepimiz için sağlıklı bir ortamda bir araya gelmek, sanatın o bize moral ve şifa veren havasını solumak önemli. Güher-Gürdal Elçiçek önderliğinde önemli bir maddi ve manevi fedakarlıklarla sanat ortamına tahsis edilen merkez Göztepe- Çiftehavuzlar’da Beyaz Köşk mekanında yer alıyor.  Dört katlı bu mekanda, İki kat galeri mekanı, iki katta sanat atölyelerine, söyleşi ve sanat buluşmalarına fırsat verecek mekanlar olarak düzenlenmiş. Geniş bahçesinde buluşma alanları yaratılarak sanatseverlerin bir araya gelmesi amaçlanmış.

Sanat merkezinin misyonu hakkında bilgi verebilir misiniz?

G&G Sanat Merkezi her şeyden önce maddi bir karşılık beklemeden sanat yoluyla çevresine bir ışık, moral olmayı amaçlıyor. Düzenleyeceği önemli sanatçıların sergileri, atölye çalışmaları ve etkinlikleri ile bir çekim merkezi olacak. Ayrıca sanat alanında eğitim gören öğrencilere burs ve onların sanat ortamında kendilerini gösterebilmelerine yönelik çeşitli olanaklar sağlamayı amaçlıyor.

G&G Sanat Merkezi açılışı dolayısıyla düzenlenen Devrim Erbil’in ‘Çeşitlemeler’  temalı sergisi hakkında neler söylemek istersiniz?

Devrim Erbil, Türk resminin son 60 yıllık serüvenine damgasını vurmuş çok değerli sanatçı, eğitmen ve sanat adamı. Onun ismini  sanatın konuşulduğu, var olduğu her alanda görürsünüz. Ben de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) onun öğrencisi olarak mezun oldum. Hoca- öğrenci ilişkisinden öte özel bir dostluğumuz var. Proje olarak Sanat Merkezi gündeme geldiğinde çok doğal olarak tabii ki Devrim Erbil ismi gündeme geldi. Biliyorsunuz Devrim hoca 1,5 yıldır Bodrum’da yaşıyor. Kendisiyle görüştük ve bu açılışta kendisinin özellikle ‘müze’ resmi olarak ayırdıkları seçme eserlerle bir sergi yapılması konusunda bize destek verdi ve ‘Çeşitlemeler’ teması altında yaklaşık 50 eserinin yer aldığı sergisini düzenledik. Küratörlüğünü ben yapıyorum. Yazdığım katalog yazısı ile hocamın Türk resmindeki yeri ile ilgili değerlendirmelerde bulundum. Bir öğrencisi olarak bu benim için onurlu bir görevdi.

Tüm sanatseverleri G&G Sanat merkezi ile birlikte Devrim Erbil’in ‘Çeşitlemeler’ sergisine bekliyoruz.

G&G SANAT MERKEZİ, Covid-19 önlemleri kapsamında randevu ile çalışmaktadır.
Adres; Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi, Oramiral Kemal Kayacan Sokak, NO: 2 BEYAZ KÖŞK, GÖZTEPE Telefon: 0216 3585600