Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel Galeri FE’nin Düzenlemiş Olduğu ‘Buluşma X: Galeri FE’nin 10 Yılına Bir Bakış’ Adlı Karma Sergiye Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel, Galeri FE’nin kuruluşunun 10. yılına özel olarak hazırladığı ve gelenekselleşen buluşma sergisine dört adet eseriyle katıldı.
Galeri FE gelenekselleşen buluşma serisini, kuruluşunun 10. yılına özel olarak hazırladığı ‘Buluşma X: Galeri FEnin 10 Yılına Bir Bakış’ adlı sergi ile gerçekleştirdi. Buluşma X bugüne kadar çeşitli sanatçıların eserlerine ve sergilerine ev sahipliği yapan Galeri FEnin 10 yılına geniş bir bakış sunmayı amaçlıyor.

'Buluşma X: Galeri FEnin 10 Yılına Bir Bakış' sergisi, izleyicisine 10 senelik bir nostalji yaşatırken dünün ve bugünün sanatçılarını aynı platformda bir araya getiriyor. Galeri Fenin 10 yılına ışık tutan serginin sanatçıları:

Ahmet Kemal Akıncı, Alev Araslı, Muzaffer Akyol, Giray İlker Başaran, Cins, Sinan Dağ, Nurten Deniz, Hanefi Yeter, Yağmur Doğan, Mahmut Karatoprak, Sırma Kefeli, Belmin Pilevneli, Mustafa Özkan, Arca Kulen Özyar, Ahmet Özel, Özlem Tuna, Nezihe Bilen Ateş, Devrim Erbil, Mehmet Pesen, Pemra Pilevneli, Seyit Mehmet Buçukoğlu, Adil Ocak, Gülten İmamoğlu, Bayram Gümüş, Adnan Çoker, Seda Eyüboğlu, Yavuz Pilevneli, Yasemen Latife Ayvaz, Sema Ilgaz Temel, Olca Uzunokur, İsmail Tetikçi, Kudret Türküm, Ali Deniz, Mustafa Pilevneli, Burhan Doğançay, Barış Cihanoğlu, Dilek Işıksel, Aylin Soley İşeri, Nazlı Arman, Gül Derman

Buluşma X: Galeri FEnin 10 Yılına Bir Bakış’  22 Aralık 2020 – 10 Mart 2021 tarihleri arasında Galeri FEde izleyiciyle buluşuyor.

Resim, seramik, heykel gibi çeşitli medyumlarda üretimlerin yer alacağı sergide sanat tarihindeki üslupsal farklar, dönemler ve kuşaklar arasındaki değişim ve dönüşümleri, farklı teknik ve malzemeler üzerinden 10 Mart 2021 tarihine kadar gözlemlemek mümkün.

Galeri Fe Hakkında

2011 yılında Çiftehavuzlardaki mekanında kurulan Galeri FE; Türkiye çağdaş sanatının usta ve genç isimlerini sanat severlerle buluşturmayı amaçlamaktadır.

Türkiye kültür sanat ortamında, sanat tarihine geçmiş usta isimlerin genç nesillere aktarılması ile belleklerde kalıcılığına, genç kuşak sanatçıların ise görünürlüğünü artırıp sanat dünyası içinde yer almasına katkı sağlayan Galeri FE; sanatçı – sanat eseri – izleyici ve koleksiyoner arasında bağ kurarak, düzenli, etik ve samimi bir ilişki ile sanatı daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflemektedir. Bu bilinç ile pek çok kişiyi resimle ve sanatçısıyla buluşturan Galeri FE sanatsal etkinlikler ve sergilerle sanatseverlere ulaşmaktadır.

Açıldığı günden bu yana temsil ettiği birçok sanatçının eserlerini özel ve kurum koleksiyonlarına kazandıran Galeri FE; 2015 itibariyle de başta 7 – 15 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Artist 2015 Uluslararasi Istanbul Sanat Fuar’ına katılarak sanatçılarını fuarda temsil etmiştir. Filiz Sahinoglunun sahibi olduğu Galeri FEnin yöneticiliğini Serap Atala yapmaktadır.

Hazırlayan Arş. Gör. Zeynep Abacı