Doç. Dr. Murat Doğan’dan Yeni Bildiri Sunumu Daha!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yarımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim elmalarından Doç. Dr. Murat Doğan, yeni bir sözlü bildirim sunumu daha gerçekleştirdi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yarımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elmalarından Doç. Dr. Murat Doğan, yeni bir sözlü bildirim sunumu daha gerçekleştirdi.
Doç. Dr. Murat Doğan, Toros Üniversitesi tarafından düzenlenen ve alanında bir ilk olan Ulusal Kahve Sempozyumu’na katılım sağladı. Sempozyum 3 Şubat 2023 tarihinde online şekilde gerçekleştirildi. Doç. Dr. Murat Doğan katıldığı sempozyumda, “Kahvenin Türk Gastronomi Tarihi ve Kültürü Açısından Değerlendirilmesi” başlıklı bildirisini sözlü şekilde sundu. Doç. Dr. Murat Doğan bildiri sunumuyla ilgili aşağıdaki detayları paylaştı.
İlk olarak kahve bitkisinin kökeninden bahseden Doğan, sonrasında geleneksel üretim yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Çalışma ile kahvenin Türk gastronomi tarihi ve kültürüne olan etkisinin ve öneminin belirlenmesini amaçladığını vurgulayan Doç. Dr. Murat Doğan, çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden literatür taraması ve içerik analizi yöntemi kullandığını sözlerine ekledi. Türk kahvesinin Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze kadar gelmiş en eski hazırlama ve pişirme yöntemine sahip olmasıyla Türk tarihi ve kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirten Doğan, “Türk kahvesi gastronomi tarihi ve kültürü açısından kadim geleneğin bir unsuru olmuş ve 16. yüzyılda İstanbul’da kahvehanelerde servis edilmeye başlamıştır.” ifadesini kullandı. Doğan, Türk kahvesinin geçmişten günümüze gelene kadar toplumun her kesiminde toplumsal değerleri ve inançları bir araya getirdiğini ve sosyalleşmeye katkıda bulunduğunu ifade ederken, Türk gastronomi tarihi ve kültürünün oluşumuna ve gelişimine sosyal ve özgünlük yönünden etki sağladığını da sözlerine ekledi.
Doç. Dr. Murat Doğan’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...