Doç. Dr. Murat Doğan’dan Yeni Bildiri Sunumu Daha!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yarımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim elmalarından Doç. Dr. Murat Doğan, yeni bir sözlü bildirim sunumu daha gerçekleştirdi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yarımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elmalarından Doç. Dr. Murat Doğan, yeni bir sözlü bildirim sunumu daha gerçekleştirdi.
Doç. Dr. Murat Doğan, Toros Üniversitesi tarafından düzenlenen ve alanında bir ilk olan Ulusal Kahve Sempozyumu’na katılım sağladı. Sempozyum 3 Şubat 2023 tarihinde online şekilde gerçekleştirildi. Doç. Dr. Murat Doğan katıldığı sempozyumda, “Kahvenin Türk Gastronomi Tarihi ve Kültürü Açısından Değerlendirilmesi” başlıklı bildirisini sözlü şekilde sundu. Doç. Dr. Murat Doğan bildiri sunumuyla ilgili aşağıdaki detayları paylaştı.
İlk olarak kahve bitkisinin kökeninden bahseden Doğan, sonrasında geleneksel üretim yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Çalışma ile kahvenin Türk gastronomi tarihi ve kültürüne olan etkisinin ve öneminin belirlenmesini amaçladığını vurgulayan Doç. Dr. Murat Doğan, çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden literatür taraması ve içerik analizi yöntemi kullandığını sözlerine ekledi. Türk kahvesinin Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze kadar gelmiş en eski hazırlama ve pişirme yöntemine sahip olmasıyla Türk tarihi ve kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirten Doğan, “Türk kahvesi gastronomi tarihi ve kültürü açısından kadim geleneğin bir unsuru olmuş ve 16. yüzyılda İstanbul’da kahvehanelerde servis edilmeye başlamıştır.” ifadesini kullandı. Doğan, Türk kahvesinin geçmişten günümüze gelene kadar toplumun her kesiminde toplumsal değerleri ve inançları bir araya getirdiğini ve sosyalleşmeye katkıda bulunduğunu ifade ederken, Türk gastronomi tarihi ve kültürünün oluşumuna ve gelişimine sosyal ve özgünlük yönünden etki sağladığını da sözlerine ekledi.
Doç. Dr. Murat Doğan’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. Merve Karadaban, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık (İngilizce) ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Endüstri 5.0 ve Mimarlık” başlıklı söyleşi, 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, sektörle olan bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla yeni dış paydaşını büyük bir memnuniyetle karşıladı. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) genelinde geçtiğimiz hafta, 25-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) denetimleri gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...