Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Doç. Dr. Murat Doğan’dan Yeni Bildiri Sunumu Daha!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yarımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim elmalarından Doç. Dr. Murat Doğan, yeni bir sözlü bildirim sunumu daha gerçekleştirdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yarımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elmalarından Doç. Dr. Murat Doğan, yeni bir sözlü bildirim sunumu daha gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Murat Doğan, Toros Üniversitesi tarafından düzenlenen ve alanında bir ilk olan Ulusal Kahve Sempozyumu’na katılım sağladı. Sempozyum 3 Şubat 2023 tarihinde online şekilde gerçekleştirildi. Doç. Dr. Murat Doğan katıldığı sempozyumda, “Kahvenin Türk Gastronomi Tarihi ve Kültürü Açısından Değerlendirilmesi” başlıklı bildirisini sözlü şekilde sundu. Doç. Dr. Murat Doğan bildiri sunumuyla ilgili aşağıdaki detayları paylaştı.

İlk olarak kahve bitkisinin kökeninden bahseden Doğan, sonrasında geleneksel üretim yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Çalışma ile kahvenin Türk gastronomi tarihi ve kültürüne olan etkisinin ve öneminin belirlenmesini amaçladığını vurgulayan Doç. Dr. Murat Doğan, çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden literatür taraması ve içerik analizi yöntemi kullandığını sözlerine ekledi. Türk kahvesinin Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze kadar gelmiş en eski hazırlama ve pişirme yöntemine sahip olmasıyla Türk tarihi ve kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirten Doğan, “Türk kahvesi gastronomi tarihi ve kültürü açısından kadim geleneğin bir unsuru olmuş ve 16. yüzyılda İstanbul’da kahvehanelerde servis edilmeye başlamıştır.” ifadesini kullandı. Doğan, Türk kahvesinin geçmişten günümüze gelene kadar toplumun her kesiminde toplumsal değerleri ve inançları bir araya getirdiğini ve sosyalleşmeye katkıda bulunduğunu ifade ederken, Türk gastronomi tarihi ve kültürünün oluşumuna ve gelişimine sosyal ve özgünlük yönünden etki sağladığını da sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Murat Doğan’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz.



Haberler

Tüm Haberler