Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Doç. Dr. Murat Doğan’dan sempozyum katılımı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan, Sempozyum katılımı gerçekleştirdi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan, Sempozyum katılımı gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Murat Doğan, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Gastronomide Güncel Eğilimler Sempozyumu’na katılım sağladı. Sempozyum, 7 Mayıs 2024 tarihinde tek gün olarak gerçekleştirilmiştir. Sempozyum üç oturum şeklinde düzenlenmiş olup sırasıyla “Mutfakta Sağlık: Culinary Medicine”, “Nörogastronomi: Duyular ve Yemek” ve “Sanat ve Yemek” başlıklarıyla oturumlar gerçekleştirilmiştir. Doç. Dr. Murat Doğan ise katıldığı sempozyumda, “Mutfakta Sağlık: Culinary Medicine” başlıklı panelde konuşmacı olarak yer almıştır.
Doç. Dr. Murat Doğan katıldığı sempozyumda;
 
  • Culinary Medicine nedir?
  • Dünyada ve ülkemizde bu eğilim nasıl gelişmektedir ve uzmanlar belirli bir eğitimden geçerek mi bu eğilimi uygulayabilmektedirler?
  • Dünya genelinde, Medikal Mutfak uygulamaları
  • Akdeniz diyeti çeşidi “culinary medicine” çerçevesinde gastronomi konusunda eğitim alan adaylara avantaj sağlar mı?
gibi konu başlıklarını ele alarak konuyu detaylandırmıştır.

Doğan, son olarak “Sağlık sektörünün hastalar için daha sağlıklı, çekici ve lezzetli yemekler yapılmasına katkıda bulunabilecek gastronomi uzmanlarına ihtiyacı var. Özellikle hastanelerde servis edilen yemeklerde yenilikçi yeni tarifler oluşturulabilir. Sağlık sektöründe yiyecek-içecek hizmetlerinde gastronomi uzmanlarının aktif olarak istihdam edilmesi gerekmektedir. Hastane mutfaklarında diyetisyen eşliğinde menü planlama ve geliştirme aşamalarına katılmaları gerekmekte ve yatan hastaların sıklıkla karşılaştığı yetersiz beslenmeyi önlemek için aşçıların duyusal analizler yapması ve dolayısıyla yemekleri tatlandırması gerekmektedir.” şeklinde konu ile ilgili özellikle vurgu yapmıştır.

Doç. Dr. Murat Doğan’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz.


Haberler

Tüm Haberler