İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan, Sempozyum katılımı gerçekleştirdi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan, Sempozyum katılımı gerçekleştirdi.
Doç. Dr. Murat Doğan, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Gastronomide Güncel Eğilimler Sempozyumu’na katılım sağladı. Sempozyum, 7 Mayıs 2024 tarihinde tek gün olarak gerçekleştirilmiştir. Sempozyum üç oturum şeklinde düzenlenmiş olup sırasıyla “Mutfakta Sağlık: Culinary Medicine”, “Nörogastronomi: Duyular ve Yemek” ve “Sanat ve Yemek” başlıklarıyla oturumlar gerçekleştirilmiştir. Doç. Dr. Murat Doğan ise katıldığı sempozyumda, “Mutfakta Sağlık: Culinary Medicine” başlıklı panelde konuşmacı olarak yer almıştır.
Doç. Dr. Murat Doğan katıldığı sempozyumda;
Culinary Medicine nedir?
Dünyada ve ülkemizde bu eğilim nasıl gelişmektedir ve uzmanlar belirli bir eğitimden geçerek mi bu eğilimi uygulayabilmektedirler?
Dünya genelinde, Medikal Mutfak uygulamaları
Akdeniz diyeti çeşidi “culinary medicine” çerçevesinde gastronomi konusunda eğitim alan adaylara avantaj sağlar mı?
gibi konu başlıklarını ele alarak konuyu detaylandırmıştır.
Doğan, son olarak “Sağlık sektörünün hastalar için daha sağlıklı, çekici ve lezzetli yemekler yapılmasına katkıda bulunabilecek gastronomi uzmanlarına ihtiyacı var. Özellikle hastanelerde servis edilen yemeklerde yenilikçi yeni tarifler oluşturulabilir. Sağlık sektöründe yiyecek-içecek hizmetlerinde gastronomi uzmanlarının aktif olarak istihdam edilmesi gerekmektedir. Hastane mutfaklarında diyetisyen eşliğinde menü planlama ve geliştirme aşamalarına katılmaları gerekmekte ve yatan hastaların sıklıkla karşılaştığı yetersiz beslenmeyi önlemek için aşçıların duyusal analizler yapması ve dolayısıyla yemekleri tatlandırması gerekmektedir.” şeklinde konu ile ilgili özellikle vurgu yapmıştır.
Doç. Dr. Murat Doğan’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. Merve Karadaban, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık (İngilizce) ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Endüstri 5.0 ve Mimarlık” başlıklı söyleşi, 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, sektörle olan bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla yeni dış paydaşını büyük bir memnuniyetle karşıladı. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) genelinde geçtiğimiz hafta, 25-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) denetimleri gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...