Doç. Dr. Murat Doğan’dan SCI, TR Dizin ve Uluslararası Alan İndekslerinde Taranan 11 Yeni Yayın!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğan’ın Aralık ayında SCI, TR Dizin ve Uluslararası Alan indekslerinde taranan 11 yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğan’ın Aralık ayında SCI, TR Dizin ve Uluslararası Alan indekslerinde taranan 11 yeni makalesi yayınlandı.
Doç. Dr. Murat Doğan, Aralık ayında; menü mühendisliği, gastronomi turizmi, yemek kültürü, küresel beslenme politikaları gibi gastronomi ile ilişkili konular üzerinde gerçekleştirmiş olduğu SCI, TR Dizin ve Uluslararası Alan indekslerinde taranan çalışmalarıyla dikkat çekti. Doğan’ın, Tourism ve Recreation dergisinde “Birleşmiş Milletler’in Küresel Beslenme ve Gıda Güvencesi Politikalarının Değerlendirilmesi” başlıklı çalışması, Journal of Tourism and Gastronomy Studies’te “Menu Engineering in the Restaurant Business: A Study on Kitchen Chefs” başlıklı çalışması, ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi’nde “Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi” başlıklı çalışması, Review of Tourism Administration Journal’da “Sömürge Dönemi Köleliğin Yemek Kültürüne Etkilerinin Araştırılması” başlıklı çalışması, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi’nde “Esnaf Lokantalarında Kullanılan Kesme/Doğrama Tahtalarının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği” başlıklı çalışması, Türk Turizm Araştırmaları Dergisi’nde “Hatay İlinin Gastronomi Turizmi Gelişmişlik Düzeyinin Tespitine Yönelik Bir Araştırma” başlıklı çalışması, Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi’nde “Bozanın Türk Gastronomisindeki Yeri ve Önemi: Geleneksel Boza Üreticileri Üzerine Bir Araştırma” başlıklı çalışması yayınlanmıştır.
Doç. Dr. Murat Doğan’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz.
Yayınların künyeleri aşağıda gösterilmektedir:
Doğan, M., & Yaşlıca, Z. S. (2022). Evaluation of gastronomic objects in Renaissance painting. International Journal of Gastronomy and Food Science, 30, 100606.
Mutlu, H., Ay, M., & Doğan, M. (2022). Food engineers’ attitudes and purchasing intentions towards genetically modified organism products. Nutrition and Health, 02601060221144126.
Doğan, M., & Yılmaz, M. (2022). Hatay İlinin Gastronomi Turizmi Gelişmişlik Düzeyinin Tespitine Yönelik Bir Araştırma. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 6(4), 1146-1164.
Doğan, M., & Özaltın, E. Bozanın Türk Gastronomisindeki Yeri ve Önemi: Geleneksel Boza Üreticileri Üzerine Bir Araştırma. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 7(2), 1-13.
Doğan, M., & Özaltın, E. (2022). Birleşmiş Milletler’in Küresel Beslenme ve Gıda Güvencesi Politikalarının Değerlendirilmesi. Tourism and Recreation, 4(2), 81-88.
Mutlu, H., Demirçakmak, İ. L., & Doğan, M. (2022). Menu Engineering in the Restaurant Business: A Study on Kitchen Chefs. Journal of Tourism and Gastronomy Studies.
Çetin, A. S., & Doğan, M. Esnaf Lokantalarında Kullanılan Kesme/Doğrama Tahtalarının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği. İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, (18), 988-1005.
Doğan, M., & Sönmez, M. (2022). Sömürge Dönemi Köleliğin Yemek Kültürüne Etkilerinin Araştırılması. Review of Tourism Administration Journal, 3(2), 126-138.
Doğan, M. (2022). Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme’de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi. ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi, 2 (2), -157.