Doç. Dr. Aysun Cançat “Ulu Önder Serhat Şehrimizde” İsimli Uluslararası Çevrimiçi Karma Sergiye Katıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aysun Cançat, “Ulu Önder Serhat Şehrimizde” isimli uluslararası çevrimiçi karma sergiye katıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aysun Cançat, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin düzenlediği “Ulu Önder Serhat Şehrimizde”  isimli uluslararası çevrimiçi karma sergiye katıldı.

“Ulu Önder Serhat Şehrimizde” isimli Uluslararası Çevrimiçi Karma Sergi 21-28 Aralık 2021 tarihleri arasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 21 Aralık 1930’da Edirne’ye gelişinin 91. yıl dönümü anısına Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aylin GÜRBÜZ tarafından düzenlenmiştir. Türkiye’den 35 akademisyenin davet edildiği sergiye 36 ülkeden 110 sanatçı katılmıştır. Bu ülkeler arasında: Avustralya, Azerbaycan, Bangladeş, Beyaz Rusya, Brezilya, Cezayir, Çin, Danimarka, Hırvatistan, Mısır, Finlandiya, Yunanistan, Almanya, Hollanda, Hindistan, Endonezya, İran, İtalya, Suudi Arabistan Krallığı, Libya, Fas, Nijerya, Kuzey Makedonya, Meksika, Mısır, Romanya, Rusya, Singapur, Senegal, Sırbistan, İspanya, İsviçre, Türkiye, ABD, Venezuela, Vietnam yer almaktadır.

Serginin müziği, “Çalın Davulları Çaydan Aşağıya” Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Gül SAKARYA (Keman) ve Arş. Gör. Cengizhan ŞİRİN (Piyano) tarafından hazırlanmıştır.

Doç. Dr. Aysun Cançat’ın tuval üzerine yağlı boya tekniğiyle oluşturduğu ‘‘Yeşil’’ adlı pentürüyle sergide yer almaktadır. Sanatın Yedi Rengi Derneği’nin katkılarıyla organize edilen bu anlamlı sergiye katılımı için Sayın Doç. Dr. Aysun Cançat’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Sergiye ulaşmak için tıklayınız.

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı