Darülaceze’de Babalar Günü!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları Darülaceze’de misafir edilen babaları ziyaret ederek babalar gününü kutladı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (İGÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 09 Haziran Cuma günü “Darülaceze’de Babalar Günü” etkinliği gerçekleştirdi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Ebru Koç “GMS216 Unlu Mamuller ve Çikolata Sanatı” dersinde öğrencilerle birlikte C Blok mutfağında Darülaceze’de kalan misafirlere hediye edilmek üzere atıştırmalıklar hazırladı. Hazırlanan sebzeli muffinler ve sağlıklı kurabiyeler öğrenciler tarafından paketlendi. Hazırlanan atıştırmalıkla birlikte 09 Haziran Cuma günü Darülaceze’ye ziyaret gerçekleştirildi. Etkinliğe Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü kadrolu öğretim elemanlarından Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin katılırken,  bölümün iç paydaşı olan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünden ise Arş. Gör. Eda Çekemci ile Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker katılım sağladı.

Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları, anneler günü etkinliğinde ziyaret ettikleri Rehabilitasyon Dairesi’ne giderek, dairede kalan babalarla hem sohbet ettiler, hem de babalar günlerini kutladılar. Etkinliğe katılan öğretim elemanları babalar dışında dairede kalan tüm misafirlerle tek tek sohbet ederken bir yandan da hayat hikâyelerini dinlediler. Öğretim elemanları bir önceki ziyaret sırasında tanışılan ve tekrar sohbet edilen misafirler dışında yeni misafirlerle de tanışma fırsatı buldu. Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, anneler günü ziyaretinde tanıştığı ve çiçek resmi çizmekten hoşlanan bir misafirin isteği üzerine ona çıkardığı çiçek fotoğraflarını da vererek güzel bir hatıra bırakmış oldu. Ayrıca, öğretim elemanları, gezi sırasında kurumda kalan ve birbirinden yetenekli olan misafirlerin el emekleri ile yaptıkları yağlı boya tabloları, el işi boyamalar, örgüler, ahşap baskılar ve el işlerini de tek tek incelediler.

Etkinliğe katılan öğretim elemanlarımıza ve mutfakta hazırlık yapan bölüm öğrencilerimize emekleri için teşekkür ederiz. Ayrıca ziyaretimizi ve ikramlarımızı kabul ederek bizleri ikinci kez ağırlayan Darülaceze Kurumu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz!