Bülent Sağlam’ın Konuk Olduğu Ustalar Etkinliğine Yoğun İlgi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği Ustalar etkinliğinin ikincisi yazar ve yönetmen Bülent Sağlam’ın konukluğunda gerçekleşti.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün 2022-2023 yılında düzenlemeye başladığı ve yoğun ilgi gören etkinlik serisi Ustalar, sektörün deneyimli isimlerini öğrencilerle buluşturmayı hedeflemektedir. İlk oturumuna oyuncu Demir Parscan’ın konuk olduğu Ustalar etkinliğinin ikinci oturumuna yazar ve yönetmen Bülent Sağlam konuk oldu.

Yazar kişiliğiyle ön plana çıkan ve çok sayıda belgeselin yazarı olan Bülent Sağlam, aldığı edebiyat eğitimini, güzel konuşmanın, yazmanın ve okumanın önemini, yazma pratiğinin nasıl gelişebileceğini ve iyi bir sinemacı olmanın, iyi bir yazar olmaktan geçtiğini çeşitli anekdotlarla ve deneyimleri üzerinden aktardı.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yaptığı etkinlikte Sağlam, Doğan’ın yönelttiği soruları yanıtladı. Öğrencilerin nasıl yazma pratikleri yapabileceklerini örneklerle anlatan Sağlam, üretim yapan herkesin eleştiriye açık olması gerektiğini ve eleştiriyi iyi yorumlayabilecek kapasitede olabilmenin yolunun da iyi bir okur olmaktan geçtiğini ifade etti.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Sağlam, etkinliğin sonunda kendi yazdığı şiiri öğrencilerle paylaştı.

Sayın Bülent Sağlam’a etkinliğimize konuk olduğu ve kıymetli deneyimlerini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz.

Etkinlikler Devam Edecek

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında etkinlik serilerini sürdürüyor. “Ustalar” etkinliğinin yanı sıra “Kısa ve…” ve “Çarşamba Atölyeleri” etkinlikleri de devam etmektedir. Etkinlik duyuruları için GSF resmi sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.