Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Birinci Sınıf Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü oryantasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, bölüme yeni katılmış olan birinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlendi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen “2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon Toplantısı” 3 Ekim Salı günü, saat 15:00’de, J blok 214 numaralı derslikte gerçekleştirildi. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin de katılım sağladı. Gerçekleştirilen oryantasyon toplantısında birinci sınıf öğrencilerine öncelikli olarak üniversite, bölüm ve meslek hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca bölümün işleyişi hakkında da çeşitli bilgilere yer verildi. Akademik kadronun da tanıtıldığı toplantıda öğrencilerin dört yıl boyunca uyması gereken kurallar da hatırlatıldı.

Birinci Sınıf Öğrencilerinin Dikkat Etmesi Gereken Noktalar

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak, öğretim elemanlarını tanıttıktan sonra bölümün genel esasları ve işleyişi hakkında bilgi verdi. Bu bilgiler şu şekildedir;
  • Her sınıfa bir danışman atanmıştır. Birinci sınıfların danışmanı Prof. Dr. Aslı Albayrak, ikinci ve üçüncü sınıfların Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin ve Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, dördüncü sınıfların ise Doç. Dr. Murat Doğan’dır. Herhangi bir istek, şikâyet ve bilgi almak amaçlı olarak bölüm web sitesinde bulunan öğrenci danışman listesine uygun olarak bulundukları sınıfın danışmanı ile görüşmeleri gerekmektedir.
  • Öğrenciler yine web sitesinde yer alan yönetmelik, yönerge, bölüm web sitesindeki haber ve duyuruları takip etmelidir.
  • Stajlara ilişkin soru ve sorunlar için staj koordinatörlüğü ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.
  • Fakülte ve bölüm içindeki hiyerarşik sisteme uyulması gerekmektedir.
  • Derslerle ilgili talep ve şikâyetlerin öncelikli olarak dersi veren öğretim üyesine, sonrasında bölüm başkanlığına iletilmesi gerekmektedir.  
Tüm bunların dışında öğrencilerin de soru sorarak dâhil olması sağlanmıştır. Uygulamalı mutfak eğitimleri hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verilmiştir. Mutfak derslerinde giyilen üniforma ve bıçak takımlarının nasıl temin edildiği, derslerde kullanılan malzemelerin satın alma işlerinin üniversitemiz tarafından yürütüldüğü gibi bilgiler de öğrencilere aktarılmıştır. Öğrencilere Çift Ana Dal ve Yan Dal hakkında da bilgi verilerek Erasmus imkânları anlatılmıştır. Öğrenciler, UBF ve GSF arasında yer alan bölümler hakkında bilgi almak istemiş ve bu doğrultuda bölümdeki uygulamalı ders saatlerinden, iki bölüm arasındaki farklardan bahsedilmiştir. Bölümle ilgili tüm bilgilere ulaşabilecekleri ve duyuru ile haberleri yakından takip edebilecekleri bölüm web sitemiz hakkında bilgi paylaşımı da yapılmıştır. Ayrıca öğrencilere tüm gastronomi bölümü öğrencilerinin yer aldığı ve Arş. Gör Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin tarafından yönetilen WhatsApp grubuna üye olmaları için QR kod dağıtılmıştır. Oryantasyon toplantısı hatırlatma ve bilgilendirmelerin ardından sona ermiştir.
 
Tüm öğrencilerimize yeni akademik yılda başarılar dileriz!


Haberler

Tüm Haberler