ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi’nin İlk Sayısı Yayımlandı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)’nin uluslararası bilimsel hakemli dergisi "ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi"’nin ilk sayısı yayımlandı.
Yayın Kurulu Başkanlığı’nı Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Vekili Prof. Dr. Şükran Güzin ILICAK AYDINALP’ın, editörlüğünü Dr. Ögr. Üyesi Pelin AYKUT’un, yazı işleri müdürlüğünü ise Dr. Ögr. Üyesi Çağlayan HERGÜL’ün üstlendiği “ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi”nin ilk sayısı Haziran ayında yayınlandı.

Sanat ve tasarım alanında araştırma yapan bilim insanları arasında bir paylaşım ve tartışma ortamı yaratmayı, aynı zamanda sanat ve tasarım ile ilgili disiplinler arası makaleleri okuyucular ile buluşturan ortak bir akademik platform oluşturmayı amaçlayan ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi’nin ilk sayısında; minyatür sanatından çağdaş sanata, gastronomiden sinemaya, mimarlıktan kent planlamaya kadar sanat ve tasarımın farklı alanlarında kaleme alınmış özgün makaleler yer aldı.

ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi’ni “dinamik ve yenilikçi yapısıyla güzel sanatlar alanına yeni bir soluk getiren dergi” olarak tanımlayan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili ve Yayın Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ş. Güzin ILICAK AYDINALP, derginin ilk sayısı ile ilgili görüşlerini şu şekilde paylaştı:

“İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ailesi olarak sanat ve tasarım alanında yeni bir dergiyi çıkartmanın gururunu yaşıyoruz. Çift-kör  hakemlik  sisteminin kullanıldığı  dergimizde  hem  ulusal  hem  de  uluslararası  literatüre  katkı  sağlama yönelimiyle,  konusunda  uzman  akademisyenlerin  katılımıyla  literatürdeki  boşlukları doldurmak amaçlamaktadır. ART/icle Dergisi, dinamik ve yenilikçi yapısıyla, alana katkı sağlayacak, bilimsel standartlara uygun, özgün ve yaratıcı çalışmaları beklemektedir. İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, ulusal ve uluslararası literatüre katkı sağlamak için çalışmalarınızı bekliyoruz.”

ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi Editörü ve İç Mimarlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Pelin AYKUT  ise derginin ilk sayısı ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Süreli yayıncılık için devamlılık ve istikrar büyük önem taşır. Süreli yayının akademik bir niteliğinin olması bu kavramların önemini daha da artırmaktadır. Kuruluş aşamasından başlayarak bu sorumluluğunun bilincinde olduk ve çalışmalarımızı bu ruhla gerçekleştirdik. Dergimizin yayın sürecinde gösterdikleri özveri ve verdikleri emek için bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ayrıca, ilk sayımızda bizi yalnız bırakmayan, makaleleriyle dergimize güç katan yazarlarımıza ve yoğun iş tempoları arasında bize zaman ayıran, yaptıkları değerlendirmelerle büyük katkı sağlayan hakemlerimize de teşekkürü borç biliyorum. Derginin kuruluşunda verdiğimiz sözlere ve koyduğumuz yayın ilkelerine sonuna kadar bağlı kalarak ilk sayımızla okuyucularımızla buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk sayısıyla yayın hayatına başlayan dergimizin yola çıkarken aldığımız kararlar doğrultusunda zaman içinde çok daha iyi noktalara ulaşacağına ve fakültemizi temsil eden önemli bir değer oluşturacağına inanıyorum. Aralık sayısında yeniden görüşmek dileğiyle…”

Toplam dört araştırma makalesi, üç derleme makale ve bir kitap incelemesinin yer aldığı dergimize yazıları ile katkı sunan yazarlarımıza, makaleler için hakemlik yapan bilimsel danışma kurulu üyelerimize ve derginin hayata geçmesini sağlayan tüm dergi ekibine bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız.

ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi’nin ilk sayısına ulaşmak için tıklayınız.