ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi’nin İkinci Sayısı Yayımlandı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)’nin uluslararası bilimsel hakemli yayını "ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi"nin ikinci sayısı yayımlandı.
İlk sayısı Haziran ayında yayımlanan “ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi”nin Yayın Kurulu Başkanlığı’nı Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Dekan Vekili Prof. Dr. Şükran Güzin ILICAK AYDINALP, editörlüğünü Dr. Ögr. Üyesi Pelin AYKUT, yazı işleri müdürlüğünü ise Dr. Ögr. Üyesi Çağlayan HERGÜL üstlenmektedir. İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yılda iki kez, Haziran ve Aralık aylarında yayımlanmaktadır. ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi,  sanat ve tasarım alanında araştırma yapan bilim insanları arasında bir paylaşım ve tartışma ortamı yaratmayı, aynı zamanda sanat ve tasarım ile ilgili disiplinler arası makaleleri okuyucular ile buluşturan ortak bir akademik platform oluşturmayı hedefleyerek yayın hayatına başlamıştır. Bu amaçla, ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi’nin ikinci sayısında da sanat ve tasarımın farklı alanlarında kaleme alınmış özgün makaleler yer almaktadır.

“İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yılda iki kez, Haziran ve Aralık aylarında yayınlanmak üzere yola çıkarak, yayın hayatına Haziran 2021’de başlayan Fakültemizin hakemli, akademik dergisi, ART/icle Sanat ve Tasarım Dergisinin ikinci sayısını da söz verdiğimiz zamanda yayımlamış olmanın mutluluğu içindeyiz. Bizi memnun eden bir başka gelişme, Aralık sayısından başlayarak DergiPark platformuna geçmiş olmamız.

Dergimiz, “Uluslararası Akademik Hakemli Dergi” statüsündedir. Açık erişim felsefesine uygun olarak faaliyet göstermektedir. Amacımız, Güzel Sanatlar ve Tasarım alanlarındaki farklı disiplinlerden ortak bir akademik platform oluşturmaktır. ART/icle Sanat & Tasarım Dergisine, plastik sanatlar, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, çizgi film animasyon, yeni medya, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım, sanat eğitimi, sanat tarihi, sanat felsefesi ve sosyolojisi, sinema ve televizyon, gastronomi ve mutfak sanatları, moda ve tekstil tasarımı, sahne sanatları konu başlıklarında makaleler kabul edilmektedir.

Bu sayımız, altı özgün araştırma makalesinden oluşmaktadır. Dergimize makale gönderen, bizimle iletişime geçen tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca hakemli, akademik dergilerin en önemli sürecini oluşturan, değerlendirme süreçleri sırasında yoğunluklarına rağmen dergimize katkı sağlayan tüm hakem hocalarımıza da teşekkürü borç biliyoruz. Haziran 2022 sayısı için makale kabul ve değerlendirme sürecimiz devam etmektedir.”

ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi’nin ikinci sayısına DergiPark platformu üzerinden ulaşmak için tıklayınız.