Arş.Gör.Gökçe Uzgören Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi “Fundamentals of Housing” Dersine Misafir Öğretim Elemanı Olarak Katıldı!

Arş. Gör. Gökçe Uzgören, 8 Aralık 2023 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi Sezen Savran Penbecioğlu tarafından yürütülen CRP-4501 kodlu “Fundamentals of Housing” dersine misafir öğretim elemanı olarak katıldı.
CRP-4501 kodlu “Fundamentals of Housing” dersi kapsamında, Arş. Gör. Gökçe Uzgören’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Şehircilik Doktora Programı’nda Prof. Dr. Binnur Öktem Ünsal danışmanlığında sürdürülen “Kısa Süreli Konaklama Platformlarının Politik Ekonomisi: Konutun Hiper-Metalaşması Sürecinde Airbnb’nin Rolü” başlıklı doktora tezinin Beyoğlu Cihangir Mahallesi’nde yürütülen saha araştırmasının ön bulgularından bahsedilmiş olup, kısa süreli kiralama platformlarının şehirlerdeki topluluklara, turizm endüstrisi ve konut piyasasına etkisi üzerine bir anlatımda bulunulmuştur. Konu anlatımının ardından dersin öğrencileri ile soru-cevap etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Derse İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Penbecioğlu da katılarak doktora tezi hakkında değerli görüş ve önerilerini paylaşmıştır.

Arş. Gör. Gökçe Uzgören’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.