Arş. Gör. Zeynep Abacı Nitelikli Uluslararası Dergilerde Yayın Yapma Stratejileri Başlıklı Webinar'a Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı bölümü Araştırma Görevlisi Zeynep Abacı, Doç. Dr. Mehmet Şükrü Bellibaş tarafından sunumu gerçekleştirilen 'Nitelikli Uluslararası Dergilerde Yayın Yapma Stratejileri' başlıklı webinara katıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Zeynep Abacı, Doç. Dr. Mehmet Şükrü Bellibaş tarafından sunumu gerçekleştirilen 'Nitelikli Uluslararası Dergilerde Yayın Yapma Stratejileri' başlıklı webinara katıldı. Sobiad Atıf Dizini tarafından düzenlenen Doç. Dr. Mehmet Şükrü Bellibaş tarafından sunumu gerçekleştirilen "Nitelikli Uluslararası Dergilerde Yayın Yapma Stratejileri" konulu SOBIAD Akademi Webinar Serisi yoğun katılımcı sayısı ve Bellibaş’ın akıcı sunumuyla akademisyenlere ışık tuttu.

Bellibaş webinar süresince giriş, özet yazma, highlights, unstructured abstract, structured abstract gibi kavramlara değinirken literatürün nicel ve nitel özelliklerinin ne/nasıl olması gerektiği kousunda bilgiler verdi. Kavramsal çerçeve belirlerken dikkat edilmesi gereken noktalar ve sık yapılan hatalar üzerinde duran Bellibaş, yayına hazırlanan bir metnin anatomisi hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Her akademisyenin ve araştırmacının kendi alanında yayınlanan nitelikli dergileri takip etmesinin önemini vurgulayan Bellibaş, nitelikli akademik yayınlara web ortamında rahatlıkla ulaşılabileceğinin altını çizdi.

Metni biçim ve içerik bakımından oluşturduktan sonra yayına hazırlık aşamalarından bahseden Bellibaş, hakem aşamasında karşılaşılabilecek durumlar hakkında örnekler paylaştı. Uluslararası dergilerde nitelikli yayın yapmak isteyen tüm akademisyenlerin yabancı dile ve literatüre hakim olması gerektiğine vurgu yaparken bu süreçte sabırlı olmak ve yönergelere dikkatli bir şekilde uymak gerektiği önerisinde bulundu.

Programın sonuna doğru katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından webinar sona erdi.

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı